Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+-3° C, vējš 0.89 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Trīs idejas maltītēm, kuras ērti pagatavot dabā

Arvien
aktuālāka kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā –
dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā
pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Savukārt, došanās
laivu braucienā, vai pārgājienā, kura laika pagatavot maltīti uz
uguns noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums. Viena no
būtiskākajām šādu aktivitāšu sastāvdaļām ir garda maltīte,
tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas
blogeri Betiju Kalēju, piedāvā trīs receptes, kuras ērti
pagatavot dabā, nezaudējot iespēju variēt ar garšām.

Aukstie
griķu salāti burciņā ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu
mērcīti piknikam

Sastāvdaļas
(2 porcijām):

  • 100g
    “Dobeles
    dzirnavnieka” griķu

  • 1
    ēdamkarote majonēzes

  • 80
    g grieķu jogurta

  • 1
    ķiploka daiviņa

  • neliela
    buntīte diļļu

  • 40
    g rukolas vai citu salātlapu

  • 120
    g kūpināta laša vai citas zivs

  • 200
    g vārītu biešu

  • sāls
    un pipari

Gatavošana:

  1. Katliņā
    uzvāra 400ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15
    minūtes. Ļauj atdzist.

  2. Gatavo
    mērcīti – jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno ķiploka daiviņu,
    kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un
    piparus pēc garšas.

  3. Bietes
    sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.

  4. Kārto
    salātus – 2 vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā
    secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.

  5. Aizskrūvētās
    burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu
    sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.

Desiņu
zupa ar tomātiem un rīsiem gatavošanai uz uguns

Sastāvdaļas
(6-8 porcijām):

  • 350
    g kupātu vai desiņu

  • 800
    g (2 bundžas) tomātu gabaliņu savā sulā

  • 125
    g “Dobeles
    dzirnavnieka” rīsu
    ar tvaiku apstrādi

  • 1
    sīpols

  • 2
    ķiploka daiviņas

  • 1
    ēdamkarote eļļas

  • 2
    ēdamkarotes tomātu mērces

  • 1
    buljona kubiņš

  • pipari

  • dilles/maize/krējums
    pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Sīpolu
    sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.

  2. Katlā
    sakarsē eļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku līdz tie kļūst
    zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka vai arī
    sagrieztas desiņas. Viegli apcep.

  3. Pievieno
    ~1L ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un
    piparus. Visu vāra uz lēnas uguns ~15minūtes ik pa brīdim
    apmaisot.

  4. Zupai
    pievieno rīsus un turpina vārīt līdz tie mīksti ~15 minūtes.

  5. Pasniedz
    karstu ar dillēm, krējumu un maizīti, ja vēlas.

Sulīgie
vistas un ananasa iesmiņi ar kokosriekstu piena rīsiem

Sastāvdaļas
(2 porcijām):

  • 40
    ml sojas mērces

  • 2
    tējkarotes sezama sēklu eļļas

  • 1
    cm ingvera saknes

  • 300
    g vistas filejas

  • 200
    g ananasa

  • 125
    g “Dobeles dzirnavnieka gargraudu ekstra” rīsu

  • 200
    ml kokosriekstu piena

  • 1
    ēdamkarote sviesta

  • sāls

Gatavošana:

  1. Vistas
    fileju sagriež kubiņos.

  2. Bļodā
    sajauc sojas mērci, sezama eļļu un smalki sarīvētu ingvera
    sakni. Pārlej vistas filejas gabaliņiem un sajauc. Ļauj
    iemarinēties vismaz 1h.

  3. Gatavo
    rīsus – katliņā izkausē sviestu. Pieber rīsus un apcep 1
    minūti. Pievieno kokosriekstu pienu, verdošu ūdeni un sāli. Vāra
    15 min līdz gatavi.

  4. Tikmēr
    sagriež ananasu kubiņos, kas izmērā līdzīgi vistas gabaliņiem.

  5. Gatavo
    iesmiņus – pamīšus uzdur vistu un ananasu.

  6. Uz
    grila iesmiņus cep no visām pusēm līdz zeltaini brūni un vista
    gatava. Pasniedz ar kokosriekstu rīsiem.

Lai
piedzīvojumiem bagāta vasara un gardas maltītes dabā!

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri