Latvijas iedzīvotāji visbiežāk
iegādājas svaigu cūkgaļu (73%), kā arī dažādus kūpinājumus
(72%), liecina pētījuma aģentūras “RAIT” un gaļas pārstrādes
uzņēmuma “Forevers” veiktā aptauja*.
Tendenci apstiprina arī “Forevers”
apkopotā informācija par pirktākajiem produktiem 2018. gadā.
Pirmajā vietā ierindojas Zemnieku gaļa mājas žāvējumā, otrajā
– Dāņu salami, savukārt trešajā cūkgaļas maltā masa.
Raksturojot produktu iegādes biežumu, “RAIT” pētījums atklāj,
ka 50% Latvijas iedzīvotāju kūpinātus gaļas izstrādājumus
iegādājas vairākas reizes mēnesī un biežāk, savukārt svaigu
cūkgaļu vairākas reizes mēnesī un biežāk pērk 54% aptaujāto.
“Forevers” valdes loceklis Andrejs
Ždans: “Patērētāju
iepirkšanās paradumi parāda, ka svaiga gaļa un gaļas
izstrādājumi joprojām ir starp pirktākajiem pārtikas produktiem
Latvijā. Lai arī Latvijas virtuvē ienāk jaunas tendences,
piemēram, veģetārisms un vegānisms, Latvijas iedzīvotāju
ēdienkartē dominē gaļas produkti. Tāpat cilvēkiem ir svarīga
ne tikai produktu kvalitāte, bet arī iespējas produktus pagatavot
bez augstas sarežģītības pakāpes, jo to pieprasa mūsdienu
straujais dzīves temps. Vienlaikus, izvēloties gaļas produktus,
pircējiem aktuāla ir cenas un kvalitātes attiecība, tāpēc savas
veikalu ķēdes tirdzniecības vietās gaļas izstrādājumus
piedāvājam par izdevīgām – ražotāja cenām –, neliekot
klientiem pārmaksāt.”
Arī iepirkšanās paradumi
specializētajos gaļas veikalos apliecina, ka pircēji vairāk
orientējas uz ātri pagatavojamiem produktiem, dodot priekšroku
sardelēm, cīsiņiem, kūpinājumiem un pusfabrikātiem. Aptaujas
dati parāda, ka 28% Latvijas iedzīvotāju sardeles pērk
specializētajos veikalos, cīsiņus un kūpinātu gaļu – 25%
respondentu. Savukārt pusfabrikātus specializētajos veikalos
iegādājas 26% aptaujas dalībnieku.