Ceturtdiena, 25. decembris
Stella, Larisa
weather-icon
+3° C, vējš 4.47 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Ēdieni, ar ko palutināt vīrieti!

Sena
paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, tāpēc,
lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt mīļoto ar sātīgu
un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste
Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības
tīklu ELVI piedāvā divas receptes Mīlestības svētku
svinētājiem. Lai arī receptes izstrādātas, domājot par to, kā
svētkos īpaši iepriecināt stiprā dzimuma pārstāvjus, gardos
ēdienus noteikti novērtēs arī dāmas!

Cūkgaļas
fileja ar vieglo mārrutku mērci

Sastāvdaļas

~500
g cūkgaļas filejas (gaļu pirms gatavošanas paturiet istabas
temperatūrā)

10-12
timiāna zariņi

2
rozmarīna zariņi

1
ēdamk. rapšu eļļas

sāls,
melnie pipari pēc garšas

2
ēdamk. citronu sulas

250
g turku jogurta

2
ēdamk. mārrutku

1
ēdamk. citronu sulas

1
tējk. kaltēta oregano

1/4
tējk. maltā koriandra

sāls,
melnie pipari pēc garšas

svaigi
vai cepti dārzeņi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsējiet
    cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklājiet cepeškrāsns pannu
    ar cepamo papīru. Izkārtojiet uz cepampapīra timiāna un
    rozmarīna zariņus.

  2. Cūkgaļas
    fileju ierīvējiet ar eļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.

  3. Uz
    sakarsētas sausas pannas strauji apcepiet fileju no katras puses
    aptuveni 2 minūtes.

  4. Tad
    lieciet fileju uz cepampannā izkārtotajiem timiāna un rozmarīna
    zariņiem, dažus timiāna zariņus uzlieciet filejai virsū,
    iespiežot tos gaļā. Filejas gabalus var aptīt ar diegu, timiāna
    zariņus pietinot klāt gaļai.

  5. Sagatavotās
    filejas lieciet cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Izņemiet no
    cepeškrāsns un ietiniet fileju folijā uz ~10 minūtēm, lai gaļa
    atpūstos.

  6. Pagatavojiet
    mērci, bļodā samaisot jogurtu, mārrutkus, citrona sulu, oregano,
    koriandru, sāli un piparus. 

  7. Pasniedziet
    fileju kopā ar iecienītiem dārzeņiem un pagatavoto
    jogurta-mārrutku mērci. 

Vieglā
sarkanā samta kūka

Sastāvdaļas
(kūkai 18-22cm diametrā)

130
g kviešu miltu

1/2
tējk. cepamā pulvera

1/4
tējk. sodas

1
ēdamk. kakao pulvera

80
g medus

50
g biešu sulas

130
g paniņu

1
ola

45
g rapšu eļļas

360
g krēmsiera ar samazinātu tauku saturu (var lietot pilnpiena
krēmsieru)

80
ml saldā krējuma

2
ēdamk. pūdercukura

2
ēdamk. biešu sulas

svaigas
avenes rotāšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsējiet
    cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

  2. Ietaukojiet
    cepamo formu 18-22 cm diametrā.

  3. Lielā
    bļodā sajauciet eļļu, olu un medu. Pievienojiet sodu, samaisiet.

  4. Atsevišķā
    traukā samaisiet miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievienojiet
    eļļas maisījumam.

  5. Masai
    pievienojiet biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisiet līdz
    viendabīgai konsistencei.

  6. Lejiet
    mīklu cepamajā formā un cepiet ~40 min, līdz, iedurot mīklā
    kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas

  7. Atdzesējiet
    un gareniski pārgrieziet biskvītu uz divām daļām.

  8. Gatavojot
    krēmu – saputojiet krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz
    stingrai masai. Putošanas beigās pievienojiet biešu sulu (tā
    piešķirs krēmam rozā krāsu).

  9. Uzsmērējiet
    uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad lieciet tai
    virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērējiet
    kūkas virspusi un malas.

  10. Lieciet
    kūku ledusskapī vismaz uz 8-10 stundām, labāk uz nakti.

  11. Pirms
    pasniegšanas rotājiet ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un
    baudiet!

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri