Nereti pēc svētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko
ar tām iesākt? Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, AS
“Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu
“Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās Cake
pops
jeb kūciņas uz kociņa – viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli
piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
Sastāvdaļas:
mīklai
(27 gb. piparkūku cake pops):
-
1/2
paciņa “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes kēksa
maisījuma -
70
g augu eļļas -
90
ml ūdens -
150
g piparkūku -
160
g svaigā siera -
40
g sviesta -
20
g pūdercukura -
1
tējk. vaniļas ekstrakta
šokolādes
glazūrai:
-
200 g
tumšās šokolādes -
40 g
sviesta
Gatavošana:
1.
Pusi šokolādes kēksa maisījuma paciņas satura sajauc ar augu
eļļu un ūdeni, mīklu ielej ietaukotā veidnē un gatavo 180°C
sakarsētā cepeškrāsnī 25 – 30 min.
2.
Pagatavoto kēksu atdzesē, sīki sadrupina un sajauc ar blenderī
samaltām piparkūkām.
3.
Lielā bļodā ar mikseri sakuļ svaigo sieru, sviestu, vaniļas
ekstraktu un pūdercukuru. Maisījumā ar rokām iemīca piparkūku
un kēksa drupačas.
4.
No pagatavotās mīklas veido 27 līdzīga izmēra bumbiņas.
5.
Karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē iemērc koka vai
plastmasas irbulīšu galiņus, tos sadur bumbiņās, bumbiņas
atdzesē saldētavā 20 min.
6.
Izkausētajai šokolādei pievieno glazūrai paredzēto sviestu,
bļodiņu atkārtoti liek karsta ūdens peldē un kausē, līdz
izveidojusies viendabīga masa.
7.
Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai mērc
šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus
nostiprina vertikāli.
Lai
gards piedzīvojums!