Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+2° C, vējš 2.24 m/s, Z vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Garneļu sautējums ar sēnēm

Lai ēdienkarti padarītu interesantāku, netērējot daudz laika un naudas, piedāvāju gatavot garneļu sautējumu ar sēnēm.

Lai ēdienkarti padarītu interesantāku, netērējot daudz laika un naudas, piedāvāju gatavot garneļu sautējumu ar sēnēm. Tā ir arī brīnišķīga maltīte svētku reizē, ar ko pārsteigt viesus. Šampinjoni un garšaugi garnelēm piešķir neatvairāmu aromātu.
Trim porcijām nepieciešams: divi palieli sīpoli, paprika, gurķis, 300 gramu lobītu garneļu vai kilograms nelobītu garneļu, 225 grami šampinjonu, 200 gramu saldā krējuma, viena ēdamkarote tomātu biezeņa, 200 gramu zivju buljona (kubiņš plus ūdens), viena ēdamkarote zivju garšvielas ar citronu, viena ēdamkarote sviesta vai margarīna, divas ēdamkarotes kviešu miltu, kā arī sāls un pipari.
Gatavošanas laiks – apmēram 30 minūtes.
Piedevai: 300 gramu rīsu.
1. Vispirms katliņā uzkarsē ūdeni un pievieno rīsus. Kamēr rīsi vārās, gatavo sautējumu.
2. Sīpolu nomizo un sasmalcina.
3. Šampinjonus noskalo un sagriež šķēlītēs.
4. Paprikai izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
5. Visu apcep sakarsētā sviestā vai margarīnā.
6. Pieber zivju garšvielas un miltus.
7. Pievieno tomātu biezeni, zivju buljona kubiņu, kas sajaukts ar ūdeni un saldo krējumu. Mērci vāra trīs līdz piecas minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
8. Pievieno mērcei garneles. Uzkarsē, bet nevāra!
9. Sagriež gurķi un papriku salātiem vai garnēšanai.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri