Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Satikšanās” sola jaunu pieredzi un iespējas

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Alūksnes novada muzejs atjauno tradīciju un šogad atkal būs skatāma Alūksnes mākslinieku un radošo personību darbu izstāde ar simbolisku nosaukumu “Satikšanās”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Parādīt daudzpusību

Kā stāsta Alūksnes novada muzeja ekspozīciju un izstāžu kuratore Linda Apšusala, līdz 2019. gadam Alūksnes mākslinieku un radošo personību mākslas darbu izstādes organizētas ik gadu, priecējot mākslas cienītājus, vietējos iedzīvotājus un pilsētas viesus. Pēdējos gadus izstādes organizēšanu ierobežoja epidemioloģiskā situācija valstī.

Šogad, atsākot tradīciju organizēt Alūksnes mākslinieku un radošo personību kopizstādi, par izstādes tēmu izvēlēta “Satikšanās”. “Satikšanās ir dzīvības, gaidu un impulsu pilns vārds. Visvairāk gaidītais vārds, kas sola arvien ko jaunu – pieredzi, iespējas vai atklāsmes, kā arī iespēju satikties pēc trīs gadu pārtraukuma un parādīt, cik daudzpusīgi ir Alūksnes puses cilvēki,” saka L. Apšusala.

Izstādes mērķis ir turpināt tradīciju kopā pulcēt Alūksnes novada māksliniekus un radošās personības krāšņā mākslas izstādē, popularizējot mākslinieku veikumu, sajūtas un aktualitātes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iespēja komunicēt un sadarboties

Izstādes kuratore māksliniece Lilija Kukle uzsver, ka jebkura kopizstāde māksliniekiem dod iespēju sadarboties, redzēt citu paveikto, šajās tikšanās reizēs veidot komunikāciju. Es ļoti vēlētos, lai mākslinieki vairāk savstarpēji komunicē, jo komunikācija atbrīvo radošo garu un rada jaunas idejas. Gribētos, lai kopizstāde kā tradīcija iedzīvojas un mākslinieku loks, kas tajā piedalās, paplašinās. Lai piedalās arī tie, kuri vairs nedzīvo Alūksnē, bet ir tai piederīgi ar savu izcelsmi – šeit dzimuši, mācījušies vai pavadījuši vasaras, jo tā ir Alūksnes novada vērtība. Lai ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī pilsētas viesiem ir iespēja iepazīties ar mākslinieku veikumu un arī rodas interese par viņu radošo darbību,” saka L. Kukle.

Vēl var pieteikties

Pašlaik dalību izstādē pieteikuši vairāk kā 20 mākslinieki, taču, iespējams, ir vēl kāds, kurš nav paguvis to izdarīt, tādēļ lūgums sazināties ar Liliju Kukli (mob. tālrunis 27730141 vai e-pasts: lilijakukle@inbox.lv) vai Lindu Apšusalu (mob. tālrunis 27848336 vai e-pasts: linda.apsusala@aluksne.lv) Alūksnes novada muzejs izstādi rīko sadarbībā ar Alūksnes novada Kultūras centru, un, tiekoties ar Kultūras centra direktores vietnieci Sanitu Eglīti un pārrunājot turpmāko sadarbību, vienojušies, ka nākamo Alūksnes mākslinieku un radošo personību darbu izstādi rīkos 2025. gadā, un tā būs plašāka, lai māksliniekiem būtu iespēja parādīt pēdējo gadu laikā paveikto un izstādē skatāmie darbi piesaistītu apmeklētāju loku ar dažādām interesēm.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.