Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Gaujienā – Ievas Akurateres koncerts

Sestdien, 20. janvārī, pulksten 18.00 Gaujienas tautas namā norisināsies 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres dienai veltīs pasākums, kurā aicināti piedalīties tuvāko un tālāko pagastu un pilsētu iedzīvotāji, bērni, jaunieši, jaunsargi, zemessargi un īpaši – barikāžu dalībnieki. Pasākuma īpašais viesis būs dziedātāja, atmodas laika balss īpašniece, Ieva Akuratere.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Barikāžu atcerei veltītus pasākumus Gaujienā organizē neiztrūkstoši katru gadu, tomēr katrreiz tie ir atšķirīgi. “Citkārt barikāžu laiku atceramies šaurā lokā, citkārt esam akcentējuši tieši bērnu un jauniešu izglītošanu, kad barikāžu dalībnieki kopā ar skolēniem tā laika notikumus pārrunāja pie ugunskura, bet šoreiz Gaujienā skanēs Ievas Akurateres koncerts, uz ko aicinām ikvienu interesentu,” teic Gaujienas tautas nama vadītāja Laima Poševa. Barikāžu laika dziesmas pašas mākslinieces izpildījumā Gaujienā skanēs pirmo reizi. “Paši Gaujienas iedzīvotāji vairākkārt jau ir dalījušies atmiņās par barikāžu laiku, bet šoreiz par barikādēs piedzīvoto runās un dziesmas dziedās Ieva Akuratere. Ja kāds klātesošais vēlēsies izstāstīt savu stāstu publiski, drīkstēs to darīt,” saka L. Poševa. Pasākumā piedalīsies arī admirālis Gaidis Andrejs Zeibots.

“Kopš pasākuma izziņošanas saņemu daudz zvanu. Zinu, ka ieradīsies ne vien barikāžu dalībnieki no Gaujienas, bet arī citām vietām. Ikviens ir mīļi gaidīts! Iepriekš pieteikties nav nepieciešams. Zemessargi un jaunsargi var ierasties formas tērpā,” rosina L. Poševa. Tāpat arī viņa aicina pasākumā piedalīties bērnus un jauniešus, lai īpašā barikāžu laika noskaņā izprastu, kas un kā toreiz notika un kādēļ barikādes bija svarīgas. “Jauniešiem ir jāzina un jāsaprot Latvijas vēsture. Barikāžu dalībnieki noveco, dodas viņsaulē, tomēr 1991. gada notikumus aizmirst nedrīkst. Ļoti priecājos par ģimenēm, kurās pēc barikāžu dalībnieku došanās mūžībā turpina turēt godā šos notikumus un uz pasākumiem ierodas visa ģimene, bērni un mazbērni,” uzver L. Poševa. Pasākums ir bez ieejas maksas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.