Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ērmaņu muižā – Tuulikki Bartosik solokoncerts

Alūksnes pilsētas svētku laikā sestdien, 5. augustā pulksten 18.00 ciemiņus gaidīs arī Ērmaņu muižā, kur izskanēs mūsdienu skaņu mākslinieces Tuulikki Bartosik solokoncerts.Tuulikki Bartosik ir viena no Baltijas jūras reģiona nozīmīgākajām starptautiskās aprites māksliniecēm. Izmantojot akordeonu, balsi, tautas instrumentus un elektroniskās skaņu apstrādes, tiek radītas noskaņu kompozīcijas, skaņu gleznas. Tuulikki ir pārliecinoša gan kā simfoniskā orķestra soliste, gan kā neliela apjoma koncertseansu noskaņas radītāja,” ar mākslinieci iepazīstina Ērmaņu muižas saimnieks komponists Uģis Prauliņš.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņas mūziku augstu novērtējuši daudzi pazīstami mūzikas apskatnieki laikrakstos un portālos. Viņas mūzikā jūtama somugru un skandināvu senā slāņa mūzikas mantojuma klātbūtne jaunā interpretācijā.

Sākotnējā Tuulikki iedvesma nākusi no dzimtās Igaunijas dienvidiem (māksliniecei ir arī dzimtas saiknes ar Latviju). Pastāvīgā dzīvesvieta – Zviedrija. Izglītību ieguvusi arī Somijā. Šī plašā pieredze dod iespējas būt personībai ar atklātu dvēseli un nest šīs īpašās muzikālās sajūtas klausītājiem visā pasaulē.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.