Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ar pilsētas izgaismošanas velobraucienu šodien Alūksnē sāk svinēt pilsētas svētkus

Ar izgaismotu velosipēdu braucienu šovakar, 3. augustā, sāksies Alūksnes pilsētas svētki “Galvenajā lomā Alūksne”, kas tiks svinēti vairākās sērijās četru dienu garumā un noslēgsies 6. augustā ar slavenajiem Alūksnes kapusvētkiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nu jau par vairāku gadu tradīciju kļuvis velobrauciens “Izgaismo Alūksni!”, uz kuru alūksnieši un pilsētas viesi pulcējas pirmās svētku dienas vakarā, lai ar izrotātiem un izgaismotiem velosipēdiem vakara krēslā dotos izgaismot pilsētu un tā iesāktu pilsētas svētku svinības. Šogad brauciena maršruts ir aptuveni astoņus kilometrus garš.

Kā jau svētkos, sarūpēts plašs pasākumu klāsts atbilstoši dažādiem vecumiem un interesēm. Būs mūziķu un grupu koncerti – “SUDDEN LIGHTS”, Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, Valmieras teātra aktieru ansamblis “Žerāri”, Dailes teātra aktieru ansamblis “Ilga”. Koncertēs novada amatierkolektīvi, jauniešu muzikālie kolektīvi no Alūksnes, Ventspils un Tukuma. Alūksnes ezerā no Pilssalas varēs vērot muzikālo strūklaku šovu.

Sestdienas rītā pilsētas modināšanas braucienā dosies vilcieniņš “Severīns” kopā ar Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestri. Būs amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldība sveiks un godinās konkursa “Sakop, rādi, lepojies” dalībniekus – sakoptāko novada īpašumu saimniekus. Īpaši suminās tās novada ģimenes, kurās gada laikā kopš iepriekšējiem pilsētas svētkiem piedzimis mazulis. Mazajiem – bērnu iemīļotās Tutas koncerti, dažādas izklaides iespējas un drošības dienas sporta spēles ģimenēm.

Būs sportiskas un elpu aizraujošas aktivitātes. Notiks Starptautiskās Basketbola federācijas “Quest” sērijas turnīra posms un Atzeles 3×3 basketbola čempionāta finālposms. Alūksnes ezerā tiks atjaunota tradīcija rīkot netradicionālo peldlīdzekļu (plostu) konkursu, būs nervus kutinoši ūdens akrobātikas mākslinieku triki.

Alūksnieši kapusvētkos svin dzīvi un pēc kapusvētkiem sāk jaunu gadu. Tādēļ novadnieks, dzejnieks un prozaiķis Andris Akmentiņš aicinās uz stāstu vakaru “Alūksnes Kapusvētku stāsti”, kur gan pats dalīsies ar saviem kapusvētku stāstiem, gan rosinās arī alūksniešus izstāstīt savējos – nopietnos un jautros.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pilsētas svētkos būs arī zaļumballes. Piektdienas vakarā par tām rūpēsies vietējās kafejnīcas “Tvaiks x Ogle” un “Alūksnes alus Biznesa stacijā” Bānīša kvartālā, “Pajumte” un “Cita Opera” pilsētas centrā. Muzicēs “Tranzīts”, Šota Adamašvili, pūtēju orķestris, pazīstami alūksnieši piedalīsies spēlē “Es mīlu Tevi, Alūksne!”. Sestdienas vakarā par lielisku deju atmosfēru gādās “Vintāža” un Roberts Lejasmeijers, bet, ja negribēsies ballēt, brīvdabas kinozālē būs iespēja vērot videomateriālus par Alūksni.

Vairāk par Alūksnes pilsētas svētkiem: https://aluksne.lv/index.php/2023/08/02/aluksnes-pilsetas-svetki-2023/

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.