Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ventilācijas ierīkošana Alūksnes sākumskolā izmaksās 221 149 eiro

Foto: Unsplash/ attēlam ilustratīva nozīme

Alūksnes pilsētas sākumskolā sākta ventilācijas ierīkošana, kas izmaksās 221 149 eiro, aģentūra LETA uzzināja Alūksnes novada pašvaldībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Īstenojot projektu, pēc skolēnu skaita lielākajā novada skolā uzlabosies iekštelpu gaisa kvalitāte. Projekts tiek īstenots, lai telpās netiktu pārsniegts oglekļa dioksīda līmenis un būtu nodrošināta gaisa kvalitātes atbilstība normatīvo aktu prasībām.

“Atbilstoša gaisa kvalitāte ir būtiska ne tikai vīrusu izplatības laikā. Zinātniski pierādīts, ka tai ir nozīmīga loma pilnvērtīgai smadzeņu darbībai, līdz ar to veiksmīgam mācību darbam,” komentēja Alūksnes pilsētas sākumskolas direktore Uva Grencione-Lapseniete.

Viņa projekta ieviešanas laikā aicina būt saprotošiem, lai pēc tam varēt mācīties atbilstošas gaisa kvalitātes telpās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projekts paredz ierīkot centralizētu mehānisko ventilāciju skolas ēkā, izņemot sporta zāli, kurai ierīkota lokāla ventilācija, uzstādot rekuperācijas sistēmu ar mehanizētu gaisa pieplūdi un nosūci.

“Skola celta 1936.gadā un laika gaitā ir mainījušās prasības ēku energoefektivitātei, būvmateriāli un tehnoloģijas – ēka ir siltināta, koka logi nomainīti ar stikla pakešu logiem, tādejādi samazinot gaiscaurlaidību. Ņemot vērā to, ka skolā ir pieaudzis skolēnu skaits, klasēs ir paaugstināta oglekļa dioksīda koncentrācija,” uzsvēra direktore.

Viņa uzskata, ka uzlabojumi, ko sniegs projekts, ir ļoti būtiski, lai telpās būtu komfortabli uzturēties, tādēļ sistēma paredzēta ar automātisku regulāciju pietiekamai svaiga gaisa un skābekļa pieplūdei atkarībā no telpu platības un noslodzes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbus veiks SIA “Sanart”. Projekta plānotās izmaksas ir 221 149 eiro, tajā skaitā valsts budžeta līdzfinansējums 161 500 eiro un 59 649 eiro pašvaldības līdzfinansējums. Projektu plānots īstenot līdz 2022.gada augustam.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.