Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Trešajā ceturksnī neparedzētiem gadījumiem Latvijā piešķirti 257 miljoni eiro

Šā gada trešajā ceturksnī no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirti 257 miljoni eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes apkopotā informācija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šā gada budžetā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem bija paredzēti 23,48 miljonu eiro apmērā, tomēr Covid-19 izraisītās krīzes dēļ valdība pieņēma lēmumu palielināt finansējumu šajā programmā līdz 625 miljoniem eiro.

Šā gada trešajā ceturksnī no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tika apstiprināti 79 pieprasījumi par kopumā 257 069 112 eiro.

Visvairāk līdzekļu neparedzētiem gadījumiem šī gada otrajā ceturksnī tika piešķirti Satiksmes ministrijai – 75,66 miljoni eiro. No tiem gandrīz puse piešķirta projektu īstenošanai autoceļu jomā, kā arī liela daļa novirzīta izdevumu kompensēšanai par valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu pasažieru pārvadājumiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šā gada trešajā ceturksnī 75,12 miljoni eiro tika piešķirti Ekonomikas ministrijai. Minētie līdzekļi galvenokārt piešķirti, lai mazinātu Covid-19 radītās negatīvās sekas uz uzņēmējdarbību, tostarp novirzot līdzekļus eksportējošo uzņēmumu atbalstam un tūrisma nozarei.

Trešajā ceturksnī 24,99 miljoni eiro tika piešķirti Labklājības ministrijai, lai galvenokārt nodrošinātu bezdarbnieka palīdzības pabalsta izmaksu.

Veselības ministrijai tika piešķirti 19,56 miljoni eiro, kas tika novirzīti individuālo aizsardzības līdzekļu iegādei, samaksai mediķiem. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijai trešajā ceturksnī no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tika piešķirti 17,63 miljoni eiro, no kuriem daļa tika novirzīta valsts pētījumu programmas izveidei saistībā ar Covid-19 seku mazināšanas pētniecību, mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz sporta nozari, kā arī lai uzlabotu tehnoloģisko nodrošinājumu vispārējās izglītības iestādēs.

Zemkopības ministrijai tika novirzīti 14,29 miljoni eiro, kas galvenokārt tika novirzīts Covid-19 krīzē cietušiem lauksaimniekiem.

Savukārt Kultūras ministrijai tika piešķirti 10,28 miljoni eiro, kas tika novirzīti Valsts kultūrkapitāla fondam kultūras piedāvājuma attīstīšanai, Nacionālajam kino centram jaunu Latvijas filmu seriālu ražošanai.

Budžeta programma “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” ir paredzēta, lai segtu budžetā neparedzētus izdevumus katastrofu un dabas stihiju seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai, valsts pārvaldes uzdevumu nodrošināšanai gadījumos, ja netiek izpildītas līgumsaistības un no sadarbības partnera tiek iekasēts vai ieturēts līgumsods vai procentu maksājums par saistību neizpildi, kā arī citiem neparedzētiem gadījumiem un valstiski īpaši nozīmīgiem pasākumiem.

Foto: Pexels.com

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.