Reklāma

Brīvdienu kēksiņu divas variācijas – bērniem un pieaugušajiem

Gatavojot brīvdienās, man ir tikai divi varianti – pagatavot kaut ko ātri, lai pēc tam var ilgi un laiski atpūsties, vai arī beidzot ļauties kam ekskluzīvākam, jo laika taču pietiek! 

Šoreiz piedāvāju ātro variantu, kas man tapa svētdienas rītā stundas laikā, turklāt izveidojot divas variācijas – bērnu: bez mīklai pievienotām linsēklām un rozīnēm, un pieaugušo: ar linsēklām un rozīnēm.

Sastāvdaļas:
3 olas
300 g cukura
šķipsniņa sāls
tējkarote (bez kaudzes) sodas
5 ēdamkarotes skābā krējuma
milti – pēc izjūtām un mīklas biezuma (aptuveni 300 g)
rozīnes – ja garšo
maltas linsēklas (aptuveni 4 ēdamkarotes)

Pagatavošana
Rozīnes aplej ar karstu ūdeni un atstāj “atplaukt”.
Krējumā ieber sodu un kārtīgi izmaisa. Gatavo mīklu – olas saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Iemaisa krējumu. Pievieno miltus un kārtīgi izmaisa, lai veidotos gaisa burbulīši cepot.Bērnu variācijas mīkla gatava – pusi mīklas daudzuma pildīju kēksiņu mazajās formiņās un cepu līdz gatavībai. Mazajās formiņās kēksiņi ir gatavi nepilnās 15 minūtēs (cepeškrāsns bija uzkarsēta līdz + 210 C).

Pieaugušo variācijas mīklai pievienoju nosusinātas rozīnes un maltas linsēklas, izmaisīju, pildīju mazajās kēksiņu formiņās un cepu līdz gatavībai. Linsēklas izvēlējos, jo tās man garšo un ir veselīgas. Jā, arī lai kaut nedaudz sevi mierinātu ar domu, ka, pievienojot mīklai linsēklas, mani svētdienas kēksiņi – mazās kaloriju bumbiņas – kļuvušas kaut nedaudz veselīgāki! Jo linsēklas satur daudzas vērtīgas uzturvielas un omega 3 taukskābes. 

Lai labi garšo!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.