Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+-3° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Baudījums Līgovakaram - fileja riekstu marinādē

Kā zināms, ar tukšu vēderu ne dziesmas skan, ne runas vedas. Un gruntīgākam līgotājam ar sieru un alu Līgovakarā droši vien nepietiks, tāpēc jānodrošinās vismaz ar desiņām.

Kā zināms, ar tukšu vēderu ne dziesmas skan, ne runas vedas. Un gruntīgākam līgotājam ar sieru un alu Līgovakarā droši vien nepietiks, tāpēc jānodrošinās vismaz ar desiņām. Nebūt ne dārgāka, bet noteikti garšas baudai piemērotāka, ir dažādās marinādēs nogatavināta cūkas, liellopa vai putna gaļa. Šoreiz piedāvājam grilējumu ar riekstu garšu.
Filejas marinādei nepieciešams: divi mazāki vai viens liels citrons, piecas ēdamkarotes augu eļļas (vislabāk olīveļļas), sauja grauzdētu lazdu vai zemesriekstu, sāls un garšvielu maisījums pēc garšas. Minētā porcija paredzēta sešu vidēji lielu gaļas šķēļu marinēšanai. Lielākam gaļas daudzumam arī marinādi gatavo vairāk.
1. Kafijas dzirnaviņās samaļ sagrauzdētos riekstus un saber marinēšanai paredzētajā traukā.
2. No citroniem izspiež sulu. Izspiesto sulu, eļļu un garšvielas pievieno riekstiem.
3. Masu kuļ, līdz izveidojas krējumam līdzīga konsistence. Pēc garšas var pievienot nedaudz cukura.
4. Marinādē saliek gaļas šķēles un atstāj uz trim – četrām stundām ievilkties. Jo biezākas gaļas šķēles, jo ilgāks laiks vajadzīgs.
5. Gaļu liek uz restītēm virs gailošām oglēm un cep, līdz viena puse apcepusies.
6. Gaļas gabalus apvērš un turpina cept, kamēr abas puses vienādi gatavas.
7. Ēdienu pasniedz karstu.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri