Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Viltus ziņu politiķi

Foto: pixabay.com

Lai gan pašvaldību vēlēšanas būs tikai nākamā gada vasarā, politiskās kaislības ir jau sākušās arī Alūksnes novadā, un šajās netīrajās spēlēs diemžēl tiek ierautas arī “Alūksnes un Malienas Ziņas” un portāls “www.aluksniesiem.lv”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mūsu lasītāji zina, ka jau ilgāk kā desmit gadu garumā, kopš šī ideja vispār Alūksnē radusies, avīzes slejās esam rakstījuši par pašvaldības ieceri Alūksnē būvēt veselības veicināšanas centru un baseinu. Esam modri analizējuši un rakstījuši, ko par to lēmuši pašvaldības deputāti, kādas summas iecerēts gūt no Eiropas fondiem, kāds būtu pašvaldības aizņēmums, kurš un kāpēc izvēlēts par investoru, taujājuši viedokli arī Valsts prezidentam, skaidrojuši investīciju plūsmu Latvijā, taujājuši sabiedrības domas, kā arī apzinājuši vēl citus informācijas avotus. Mērķis šai rakstu sērijai, tāpat kā jebkuram rakstam, kas nonāk mūsu laikraksta slejās – sniegt saviem lasītājiem daudzpusīgu un objektīvu informāciju, faktus no pārbaudītiem informācijas avotiem, skaidrot situāciju, izzināt viedokļus, gādājot par to daudzpusību.

Diemžēl pagājušajā nedēļā portālā www.aluksniesiem.lv ievietotā ziņa par Alūksnes novada pašvaldības tikšanos ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai diskutētu par situāciju, ka Alūksnei var arī nepiešķirt 3,2 miljonus eiro no Eiropas fondiem veselības centram, Jaunās Konservatīvās partijas Alūksnes nodaļas “Facebook.com” kontā tika nosaukta par “fake news” (viltus ziņa – no angļu val.). Tas, ka žurnālists dara savu darbu un atspoguļo notikumu, informējot lasītājus no pārbaudītiem avotiem, noteikti nav viltus ziņa – to gribētos silti atgādināt ikvienam, kurš kādreiz grasās spēlēties ar šo vārdu “viltus ziņa” salikumu, jo – lai to darītu, vispirms ir jāizprot tā būtība.

Strādājot mediju nozarē daudzus gadus zinām, ka viltus ziņas nav nejaušas un lielākoties saistās ar propagandu. Šajā gadījumā konkrētais politiskais spēks ir izmantojis neatkarīga medija radītu ziņu un paudis par tās virsrakstu savu personīgo viedokli, nepamatoti mediju apvainojot. “Alūksnes un Malienas Ziņas” vienmēr ir publicējušas – un tā rīkosies arī turpmāk – informāciju no pārbaudītiem avotiem, nevis tā, kā to vēlas kāds no politiskajiem spēkiem. Savukārt Alūksnes novada politiķiem iesakām biežāk lūkoties uz pašu solītajiem un paveiktajiem darbiem iedzīvotāju labā; avīzēs un portālos izlasīt arī rakstu saturu, nevis tikai virsrakstus un pēc tam mētāties ar vārdiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Laikrakstā jau esam rakstījuši, ka Alūksnes sabiedrībā domas dalās veselības veicināšanas pakalpojumu centra jautājumā. “Alūksnes un Malienas Ziņas” noteikti turpinās sekot šā jautājuma virzībai un informēt lasītājus – nākamais raksts jau top un drīzumā nonāks laikraksta slejās.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.