Šoreiz piedāvāto galertu var pasniegt galdā gan savās mājās, gan ņemt līdzi, apciemojot vīrieti vārdadienā.
Šoreiz piedāvāto galertu var pasniegt galdā gan savās mājās, gan ņemt līdzi, apciemojot vīrieti vārdadienā. Tā jums nebūs jālauza galva, domājot, kādus ziedus izvēlēties vīrietim. Turklāt, kā daudzreiz atkārtots, mīlestībai ar gastronomiskām lietām ir cieša saikne un, iespējams, ka putna gaļas galerts gaviļnieku iepriecinās vairāk nekā izmeklēts ziedu pušķis.
Galerta pagatavošanai nepieciešams: divi vārīti vai žāvēti vistas stilbiņi, 0,5 – 0,7 litri sālīta un garšvielām bagātināta vistas gaļas buljona, 30 grami želatīna, nedaudz tumšo vīnogu, aptuveni pusotra glāze konservētu zaļo zirnīšu, pāksts zaļās, dzeltenās vai sarkanās paprikas un vārīta ola. Šis daudzums domāts pusotra litra želejas formas piepildīšanai.
1. Katliņā salej buljonu, pieber želatīnu un atstāj uzbriest.
2. Kamēr želatīns briest, noņem ādu, atkaulo un sagriež gabaliņos vistas stilbiņus.
3. Sagriež strēmelītēs papriku.
4. Noloba un šķēlītēs sagriež olu.
5. Uzkarsē buljonu ar uzbriedināto želatīnu, maisa, līdz tas izšķīst. Ļauj drusku atdzist.
6. Sagatavotos produktus kārto galertam paredzētajā formā. Trauka apakšējā daļā savieto olas šķēlītes un tumšās vīnogas tā, lai veidotos simetrisks raksts. Uzber zaļos zirnīšus.
7. Lēnām lej virsū buljonu. Kad tas pārklājis formā esošos produktus, saber sagriezto putna gaļu, papriku un atlikušās vīnogas. Salej pārējo buljonu.
8. Formai liek virsū vāku un ievieto ledusskapī.
9. Pēc trim četrām stundām galerts ir gatavs. No ledusskapja izņemtu, to novieto uz paplātes un pasniedz galdā.
10. Ja galertu paredzēts transportēt, to dara, neizņemot no formas.