Gatavojot ķirbju un cidoniju salātus ziemai, bija atlikuši ar robaino nazi jau sagriezti ķirbji, tādēļ atkal tos šādi pagatavoju. Ūdeni katlā samaisīju ar cukuru, cidoniju sīrupu, krustnagliņām un kanēli, kādās nu proporcijās šķita manai garšai pieņemami, un pavārīju vairākas minūtes. Tad liku karstajā sīrupā ķirbju gabaliņus un uz nelielas uguns vārīju, līdz tie kļuva caurspīdīgi. Jāraugās gan bija, lai neizšķīst. Ja nu vēlamies, pēc tam vēl varam ar putu karoti gatavos ķirbjus izņemt, bet šķidrumu izkāst, tad atkal pārliet ķirbjiem.
Sastāvdaļas
● Apmēram 600 gramu ķirbju,
● 0,5 litri ūdens,
● cidoniju sīrups un cukurs pēc garšas, vairākas krustnagliņas, kanēļa miziņa.