Veselīga dzīvesveida piekritēji pavasari gaida jo īpaši nepacietīgi, jo tad pati daba nāk talkā, bez maksas bagātīgi dalot vitamīnus. Labā ziņa – pašam nav pat speciāli nekas jāaudzē. Vērtīgi augi aug teju uz katra stūra, piemēram, nātres, gārsa, pienenes, lakši.
Ja nekad neesi domājis ēst zāli, pamēģini kaut pa drusciņai pievienot ierastajam ēdienam! Visus šos augus var izmantot salātos, zupās, papildināt sviestmaizes, jaukt klāt pie biezpiena vai krējuma, gatavot smūtijos vai krēmzupās.
Zaļumus noskalo zem tekoša ūdens un pēc tam nosusina vai izmanto salātu žāvētāju. Vislabāk tos lietot tikko plūktus, jo, plūkti pirms dažām dienām, tie savīst un arī zaudē daļu labo vielu. Taču vit-aminizētās “spēka bumbas” iespējams uzglabāt arī ilgākam laikam – sālīt vai marinēt tāpat kā kāpostus, sasaldēt vai arī izkaltēt un samalt pulverī, iegūstot neierastas garšvielas, ar kurām bagātināt salātus, zupas, buljonu un sautējumus.
Ēdienkartē – nezāles!
00:00
25.05.2018
31