Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Šodien Alūksnē notiks “Prāta spēļu” Latvijas erudīcijas čempionāta “Latvijas kauss 2023” pirmā spēle

Šodien Alūksnē notiks “Prāta spēļu” Latvijas erudīcijas čempionāta “Latvijas kauss 2023” pirmā spēle, aģentūru LETA informēja organizatori.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Spēle notiks Alūksnes novada Kultūras centrā plkst.18.

“Latvijas kauss 2023” ir izklaidējošs erudīcijas spēļu turnīrs, kas norisinās dažādās Latvijas lielākās un mazākās apdzīvotās vietās visa gada garumā. 

Izzinošās komandu spēles norisi nosaka spēles dalībnieki, kuri spēles laikā nosaka, kādas tēmas tiks spēlētas. Uz šo pasākumu tiek aicināts ikviens kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem – katram komandas dalībniekam būs iespēja kopā ar saviem komandas biedriem pārbaudīt savas zināšanas, kā arī uzzināt daudz ko jaunu. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No katras spēles 1.-5.vieta iekļūst reģionālajā pusfinālā, kurā katrai komandai būs iespēja cīnīties par iekļūšanu finālā. Fināla galvenā balva ir “Prāta spēļu” Latvijas ceļojošais kauss, kas līdz nākamajam erudīcijas čempionātam nokļūs uzvarētāja komandas pārstāvētajā pašvaldībā. Iepriekšējā erudīcijas čempionāta uzvarētāji ir komanda “Stende 2”, kas pārstāvēja Tukuma novada pašvaldību.

Par godu Latvijas simtgades svinībām biedrība “Prāta spēles” kopā ar Latvijas Simtgades biroju un Latvijas pašvaldību savienību 2018.gadā sāka unikālu projektu ar erudīcijas spēļu sēriju visā Latvijā “Prāta spēles: Simtgades kauss”. Kopš šī projekta sākuma spēles aizvadītas vairāk nekā 40 apdzīvotās vietās, iesaistot vairāk nekā 320 komandas un 2000 dalībniekus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.