Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Senioru korim “Brūklenājs” – 60

Šopavasar 60 gadu jubileju svin Alūksnes Kultūras centra senioru koris “Brūklenājs”. Diemžēl kolektīva jubilejas koncerts, kas bija plānots 10. aprīlī, šoreiz valstī noteikto ierobežojumu dēļ nevarēja notikt.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Vizualizācija; Alūksnes Kultūras centra Facebook.com lapa

Šajos 60 gados kori vadījuši diriģenti Nikolajs Grāvītis, Saša Skuja, Alfreds Dāvids, Sarmīte Brīdaka – Eliase, Dainis Stroža, bet pēdējos piecus gadus – Ilze Briediņa. “Iepriekš biju strādājusi ar senioru kolektīviem – vokālajiem ansambļiem, bet tā tomēr ir cita specifika. Tādēļ darbs ar senioru kori man bija jauna pieredze,” saka I. Briediņa.

Viņas vadībā kolektīvs piedalījies Senioru koru svētkos Siguldā 2017. gadā un Talsos 2019. gadā, kā arī XXIV Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos 2018. gadā. Arī šogad bija paredzēti Senioru koru svētki Dikļos. “No ”Brūklenāja” dziedātājiem staro sirds siltums un mīlestība. Viņi ir izturīgi un apzinīgi, un nāk uz mēģinājumiem neatkarīgi no tā, snieg vai līst, vai ir karsta saule.

Apbrīnas vērta ir kora dalībnieku dziesmas mīlestība daudzu gadu garumā. Kur tikai viņi man dziedājuši – Alūksnes kultūras nama jauktajos koros “Sonus” un “Dzelme”, Mežu darbinieku vīru korī “Silvicola”, vokālajos ansambļos. Tie visi ir cilvēki ar dziesmas un dzīves pieredzi,” teic I. Briediņa. “Brūklenāja” dalībniekiem kora jubilejā diriģente vēl veselību, izturēt šo laiku un – pats galvenais – nepazaudēt dziedātprieku.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.