Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Savas siera tortes konkursā piedāvā arī divas alūksnietes

Smiltenē
pilsētas svētku laikā notika biedrības “Siera klubs” un
Smiltenes novada domes organizētais Vidzemes reģiona konkurss
“Siera saldā torte”. Savas tortes žūrijai piedāvāja
arī divas tortu cepējas no Alūksnes novada. Pavisam konkursā
piedalījās 24 tortu cepējas no Rīgas, Siguldas, Cēsīm,
Limbažiem, Valmieras, Ogres, Gulbenes novada, Valkas novada un
Alūksnes novada.

Alūksnietei
Anitai Korņejai šoreiz nedaudz pietrūka līdz godalgotai vietai.
Viņas torti “Līgo vainags”, kurā tika izmantots Lazdonas
“Baltais biezpiena siers” un siers “Smiltenes
Maazdamer”, žūrija ierindoja 4.vietā. Vēl konkursā
piedalījās arī Anda Cekule no Ziemeriem, kura savā tortē
“Ķepainītis” izmantoja “Trikātas Karalisko sieru”.

Konkursā
par labāko žūrija atzina torti “Rudzīte krēsliņā”,
ko cepušas Valmieras pārtikas ražotāju vidusskolas audzēknes
Monta Gnevoha un Elīna Kaļva. Par otru labāko siera torti atzīta
torte “Novadniece”, ko cepusi pieredzes bagāta šefpavāre
Astrīda Čeppe no Rīgas, kuras vaļasprieks ir tortu cepšana.
Trešajā vietā – Siguldas pavāres Mārītes Spriņģes torte
“Siguldas spieķītis”.

“Uz 20
metrus garā galda uzliktas 24 lielas un krāšņas kūkas, cita par
citu skaistākas – šo iespaidīgo skatu vārdiem grūti aprakstīt.
Ja mums būtu Ginesa grāmata, šis konkurss noteikti tajā tiktu
ierakstīts,” saka biedrības “Siera klubs” valdes
priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Konkursā tika vērtēts tortes
izskats, forma, garša, recepte, kā arī cepējas stāsts par savām
kūkām. Svarīgi bija izmantot savā tortē konkursa nolikumā
norādītos sierus.
1., 2. un 3. vietas
ieguvējas saņēma diplomus un dāvanu kartes. Pārējās konkursa
dalībnieces saņēma „Pateicības” un balvas no AS „Rīgas
Dzirnavnieks”, Latvijas Maiznieku biedrības, Latvijas Biškopības
biedrības, AS „Interbaltija AG”, AS „Smiltenes piens” un
biedrības „Siera klubs”.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri