Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Rokopera “Sfinksa” viesosies arī Alūksnē

Publicitātes foto

Ļoti emocionāli, muzikāli spilgti un ar skatītāju stāvovācijām – tā rokopera “Sfinksa” aizvadījusi savas pirmās izrādes. Pavisam drīz – 28. aprīlī rokopera ciemosies Alūksnes Kultūras centrā ar divām izrādēm.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes spožais kopdarbs režisores Rēzijas Kalniņas vadībā ieguvis jaunus, simboliskus un spilgtus akcentus. Slavenā pareģa Eižena Finka stāsts ietērpts minimālistiskā, ar simboliem caurvītā scenogrāfijā un tērpos, lieliskā aktierspēlē un dziedājumā, klātesot pašam komponistam Jānim Lūsēnam un viņa instrumentālajai grupai. Galvenajā lomā – izcilais M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Maksims Busels.

Izrādes režisore Rēzija Kalniņa dalās savās sajūtās: “Es domāju un jūtu to, ka mēs visi šajā iestudējumā esam vēstneši, ieskaitot Māru Zālīti un Jāni Lūsēnu. Caur šo izrādi mēs vēstām, liekot katram vienam atskatīties gan uz savu dzīvi, gan uz savu vecāku un vecvecāku dzīves gājumu. Mēs arī brīdinām – nepieļaut, ka mūs izsūta garīgi, fiziski vai mentāli. Mums jāatceras, ka mēs neesam sistēmas cilvēki, bet gan izredzētie, kuriem ir dotas balss tiesības pateikt un pastāvēt vienam par otru. Varas mainās, bet zeme paliek un paliek tie, kas ir kopā ar zemi. Vienīgais dzirnakmens, kurš drīkst mūs malt, ir Dievs, neviens cits.”

Eižena Finka lomā – aktieris Maksims Busels. Finka sievas Annas lomā Beāte Zviedre, Finka mīļoto Alisi, Otto Švarca firmas mantinieci atveido Anmary, Latvijas preses karalienes Emīlijas Benjamiņas lomā Antra Stafecka, Kaupēna mīļotā meitene Vallija – Elīna Bojarkina vai Austra Elza Kozuliņa, Pratinātājs ar četrām sejām – Latvijas drošības policists, vācu virsnieks, krievu čekists un pēckara LPSR milicis – dziedātājs Atis Zviedris. Nozīmīgas lomas izrādē atveido Emīls Kivlenieks, Laura Erdlāne, Elizabete Zagorska, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Toms Kalderauskis, Artūrs Biķernieks, Sarma Liede, Zane Lazdiņa, Ralfs Puzāns, Patriks Tabaks un Voldemārs Rode.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izrādes veidotāju pulkā režisore Rēzija Kalniņa, režisores asistents – Voldemārs Rode, scenogrāfs – Normunds Bērziņš (MAD), kostīmu māksliniece – Beāte Gleima (BeaA), vokālā pedagoģe – Ilze Dzenīte, producents Aigars Dinsbergs.

Rokoperu piedāvā un organizē “Producentu grupa 7”.

Informāciju sagatavoja Toms Kalderauskis.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.