Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Putnis” piedalījās festivālā “Baltica 2022”

Jaunlaicenes folkloras kopa “Putnis” sestdien, 9.jūnijā piedalījās festivālā “Baltica 2022” Novadu dienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. “Baltica 2022” tēma šoreiz bija “Nāc ar mani spēlēties”.

“Uzstājāmies gan Vidzemes sētā, gan Lībiešu zemnieka-zvejnieka sētā ar programmu “Es atradu ganīdamis”. Tās ietvaros dziedājām Jaunlaicenes pusē pierakstītās tautasdziesmas, rādījām mūsu vecāku, vecvecāku saviem bērniem, mazbērniem iemācītās spēles un rotaļlietas “dūceni” un “vāveri”. Ar lielu aizrautību arī mūsu klausītāji mācījās darboties ar šīm rotaļlietām. Klausījāmies citu folkloras kopu priekšnesumus. Atbalstījām viņus gan pievienojoties dziesmām, gan piedaloties rotaļās,” stāsta folkloras kopas “Putnis” vadītāja Aiva Zaķe.

Apskatījušies un ieskandinājuši arī Eduarda Krauksta 1947.gadā izgatavotās dižkokles kopiju, kuru izgatavojis Rihards Valters. Tās garums ir 2.10 metri. “Kopu randiņā tikāmies ar Upmalas folkloras kopu “Vecvārkava”. Kopā veicām dotos uzdevumus: iepazīstinājām ar sevi un uzzinājām par viņiem, kopā veidojām video sveicienu Baltikai, iedziedājām “Dziesmas Baltikai” draudzības video klipu – dziesmas “Ziedi, ziedi rudzu vārpa” fragmentu gan latgaliski, gan latviski, minējām interesantas mīklas Mīklu aplī, spēlējām spēles kopā ar folkloras kopu “Upīte”. Mēs piedalījāmies visos piedāvātajos pasākumos,” teic A. Zaķe.

Dienas noslēgumā notika visu folkloras kopu sadziedāšanās. “Vakarā lai gan noguruši, bet apmierināti ar paveikto, priecīgi devāmies mājup. Ļoti iepriecināja arī tas, ka šajā dienā mūs ar savu klātbūtni atbalstīja Jaunlaicenes pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Salaks,” norāda A. Zaķe.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.