Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Prezentēs videofilmu “Atmiņa”

Foto: Unsplash/ attēlam ilustratīva nozīme

25. augustā pulksten 12.00 Alūksnes pilsētas bibliotēkā notiks vēsturnieces Astrīdas Ievednieces un operatora Viļņa Blūma veidotās videofilmas “Atmiņa” prezentācija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vēsturniece A. Ievedniece pastāstīja, ka šajā filmā tās veidotāji turpina tēmu par nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem Alūksnes novadā no 1944. gada līdz 1953. gadam. Filmā iekļauti Veltas Kromules, Rūdolfa Koemeca, Voldemāra Ziņģa, Ojāra Svārtes, Ferdinanda Gobzema dzīvesstāsti, kā arī stāsti par grupu “Jumba” un Mārkalnes pagasta nelegāļu grupu. Tie papildināti ar jauniem faktiem un video. Filmas veidotāji devušies izbraukumos uz Veclaicenes, Mārkalnes, Mālupes pagastiem, Jaunalūksnes pagasta Beju, lai videostāstos iemūžinātu aculiecinieku atmiņas.

Filmas galvenie jautājumi – cik ilgi mūsu atmiņā glabājas vēstures notikumi? Vai spēsim atrast cīnītāju nezināmās kapavietas?

Videofilma “Atmiņa” tapusi sadarbībā ar Alūksnes pilsētas bibliotēku un bibliotēkas draugu klubiņu, tās veidošanā piedalījās arī Sandra Avotiņa un Inese Leimane.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ieeja pasākumā, uzrādot derīgu “Covid-19” vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.