Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Poētiska mistērija Ziemeru muižā


Ziemeru muižas interjers pats par sevi uzbur poētiskas mistērijas noskaņu, un tagad to spilgtinās izrāde. Foto: no laikraksta arhīva

Sestdien, 22. jūlijā pulksten 22.00, Ziemeru muiža aicina uz pirmizrādi – poētisku mistēriju “Sapnis vasaras naktī”. Izrādi režisējusi Dita Balčus, piedalās aktieris Ivo Martinsons, mūziķi – Elizabete Balčus, Marta Marija Silāre (čells), Līva Katrīna Egle (taustiņi) un baletdejotāja Dārta Balode.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Muzikāli poētiska vasaras nakts – nomoda sapnis, baudot mūziku un Viljama Šekspīra sonetus Valmieras Drāmas teātra aktiera Ivo Martinsona saspēlē ar mūziķi un multimākslinieci Elizabeti Balčus, kura, izmantojot elektroniskos mūzikas instrumentus, kā arī klasiskos instrumentus, radīs sapņaini sirreālu muzikālo telpu. Poētiskajā uzvedumā varēs baudīt ne tikai nemirstīgos, pārlaicīgos joprojām aktuālā klasiķa Šekspīra sonetus, mūsdienu elektroniskās mūzikas improvizācijas, bet arī komponista Mārtiņa Brauna 2014. gadā komponēto mūziku izrādei “Būt Šekspīram” klasisko instrumentu – flautas, klavieru, čella un balss skanējumā,” aicina Ziemeru muižas pārstāve Egija Silāre.

Vasaras nakts turpinājumā atklās mākslinieces Zanes Zelmenes virtuālās realitātes izstādi “Neredzamo ainavu ceļvedis”, kas aicina doties līdzi emocionāli un vizuāli iespaidīgās nomoda sapņu pastaigās pa 12 planētām neierobežotas fantāzijas plašumos. “Balstoties uz Hjū Evereta kvantu fizikas daudzo pasauļu teoriju un mākslinieces “apzināto” sapņu pieredzi, izstādes imersīvajā video instalācijā sapņi tiek pētīti kā potenciāli portāli uz paralēlajām pasaulēm, kas ir atzarojušās no mūsējās… Izstādē interaktīvais mākslas darbs atveido ainavas no sapņu pieredzēm, izmantojot virtuālo realitāti, video instalāciju un objektus Ziemeru muižas telpā. Vairākus gadus māksliniece savos zīmējumos dokumentē arvien sarežģītāku apzinātu sapņu pieredzes: kultūras simbolu tīklus, kiborgus, arhitektoniskās vidēs izvietotus nezināmu kultūru un valodu artefaktus un citas neparastu pasauļu ainavas. Šīs zemapziņas piezīmes zīmējuma formātā izmantotas par pamatu darbiem personālizstādē. Izstāde balstās uz pētījumiem neirozinātnē, antropoloģijā, kvantu fizikā un mākslinieces zīmējumos,” stāsta E. Silāre. Izstāde būs apskatāma līdz 25. augustam.

Tiem, kuriem nenāks miegs, būs iespēja turpinājumā baudīt Ziemeru muižas nomoda sapni sarunās un elektroniski sapņainās dejās. Pasākums ir bez maksas, bet nepieciešams iepriekš pieteikties, jo vietu skaits ir ierobežots – tālrunis 29327853. Pasākums atbalstīts Alūksnes novada pašvaldības konkursā kultūras projektu realizēšanai.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.