Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Piedalīsies Latviešu tautastērpu skates finālā

Ineta Leja (no labās) Alūksnes sievas tērpā, meitas tērpā – Māra Saldābola.

Šodien Rīgā sākas XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Uz tiem dosies 434 dalībnieki no Alūksnes novada. Īpaši nozīmīgi šie svētki būs Tautas lietišķās mākslas studijas “Kalme” vadītājai Inetai Lejai, kuras darinātie Alūksnes sievas un meitas tērpi izvirzīti tautas tērpu skates – konkursa finālam. Tas norisināsies 5. jūlijā Hanzas peronā. Kā stāsta I. Leja, viņas pirmais tautas tērps tapa 1996. gadā. Sākotnēji tas bija meitas tērps, kas laika gaitā, atjaunojot un papildinot tā detaļas, pārveidots par sievas tērpu. Tautas tērpu skate – konkurss norisinājās divās kārtās. Pirmajā bija jāiesūta fotogrāfijas ar tērpa aprakstu, bet otrajā kārtā tērpi bija jārāda klātienē. Skates – konkursa finālā sievas tērpu demonstrēs pati Ineta, bet meitas tērpu – viņas māsīca.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai celtu tautas nacionālo pašapziņu, papildinātu mūsu zināšanas par veiksmīgāk atdarinātiem un komplektētiem tautastērpiem, kā arī uzlabotu Dziesmu un Deju svētku dalībnieku ģērbšanās kultūru, jau sesto reizi kopš 1998. gada tiek rīkota Latviešu tautas tērpu skate.

Tērpi tiks vērtēti šādās kategorijās: koru un koklētāju ansambļu tautas tērpi; deju kolektīvu tautas tērpi; folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu tautas tērpi; individuālais pašdarinātais tautas tērps; individuālais nokomplektētais tautas tērps; tautas lietišķās mākslas studijas, biedrības, SIA un citas personu grupas darinātais tautas tērps un bērnu tautas tērps.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.