Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Notiks Alūksnes novada amatierteātru skate

25. novembrī no plkst. 10.00 Alūksnes Kultūras centrā notiks novada amatierteātru iestudējumu skate “Gada izrāde 2023”, informē Alūksnes Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Baltā – Vanaga.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Skates dalībnieki ir Alūksnes novada Kultūras centra amatierteātri, kas saņem pašvaldības finansējumu. Tā kā teātra iestudēšanas process ir garāks, tad teātriem skatē ir  jāpiedalās vismaz vienu reizi 2 gados.

Skate notiek ik gadu ar mērķi noteikt veiksmīgākos Alūksnes novada amatierteātru iestudējumus, nodrošināt  amatierteātru darbības nepārtrauktību, veicināt māksliniecisko izaugsmi, kvalitatīvu attīstību,  popularizēt amatierteātru darbību un tradīcijas,  kā arī noteikt labākos iestudējumus izvirzīšanai atlases skatei Latvijas amatierteātru iestudējumu parādei „Gada izstāde 2023”.

Šogad skatē piedalīsies trīs Alūksnes novada amatierteātri:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • 10.00 – 10.50 Lielajā zālē –  Ināra Šteinberga “Šurpu turpu”,  Malienas amatierteātris “Pakāpiens”, vadītāja Rūta Bokta;
  • 11.15- 12.10   Kamerzālē – Alfreds Veinbergs “Precību veikals”, Zeltiņu drāmas kolektīvs “Kontakts”, režisore Gunita Paleja;
  • 12.35 – 14.05 Lielajā zālē – Monika Zīle “Laulības treniņu aģentūra”,  Jaunannas amatierteātris “Šūpoles”, režisore Elita Jansone.

Kolektīvi skatē piedalās ar dažādu žanru iestudējumiem, ar kuriem nav piedalījušies iepriekšējo gadu skatēs un startē tajā kategorijā, ko žūrijas komisija piešķīra kolektīvam pēdējā iepriekšējo gadu Alūksnes novada skatē, kur  tas piedalījies.

Iestudējumus žūrija vērtē pēc sekojošiem kritērijiem –  literārā materiāla izvēle,  režisora darbs,  aktieru darbs, scenogrāfija/vizuālais noformējums un izrādes koptēls un novērtē tos 50 punktu sistēmā piešķirot I, II un III pakāpes diplomus vai diplomu par piedalīšanos.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.