Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Iepazīst novadnieku Valentīnu Pelēci un Mālupi

Trešdien Mālupē, godinot novadnieka rakstnieka Valentīna Pelēča 115. gadskārtu, notika Alūksnes novada bibliotēkas rīkotā konkursa “Iepazīsim rakstnieku Valentīnu Pelēci” noslēgums, aicinot konkursa dalībniekus doties nelielā ekspedīcijā pa Mālupes pagastu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atzīmējot novadnieka jubileju, kas būs 14. augustā, Alūksnes novada bibliotēka aicināja pārbaudīt savas zināšanas par Valentīna Pelēča dzīvi un literāro mantojumu vai arī atklāt kādu jaunu, nezināmu faktu par mūsu Malienas pusi un rakstnieku. Konkursam atbildes iesūtīja 14 dalībnieki. Kā konkursa noslēgumā atklāja Alūksnes novada bibliotēkas bibliogrāfe Maija Semjonova, alūksniešiem vairāk zināms Aleksandra Pelēča, bet mazāk – Valentīna Pelēča vārds. “Bija interesanti palasīt rakstnieka darbus, meklēt atbildes uz konkursa jautājumiem. Uz dažiem atbildes bija kārtīgi “jāparok”, bet bija interesanti, jo meklēšana sevī iekļāva gan bibliotēkas apmeklējumu un grāmatu lasīšanu, gan interneta vietņu izmantošanu, gan pastaigas svaigā gaisā un draugu iesaisti,” tā par piedalīšanos konkursā atsauksmē raksta kāds no konkursa dalībniekiem.

Konkursa dalībnieki dienas gaitā iepazina Mālupes muižas vēsturi un ciemojās zemnieku saimniecībā “Kadiķi M. A.”, kur tikās ar Mārtiņu Augstkalnieti. Pēc tam visi devās uz Valentīna Pelēča dzimtas mājvietu “Ciršņiem”, kur atklāja novadniekam veltītu piemiņas zīmi. Par Pelēču dzimtas piemiņas iemūžināšanu parūpējies mālupietis, V. Pelēča radinieks Juris Lasis. Pasākumā piedalījās arī V. Pelēča mazmeita Māra Pelēcis no Amerikas, kura vēlāk Mālupes Saieta namā demonstrēja īsfilmu, kurā atmiņās un pārdomās par V. Pelēci dalās viņa meita Līvija Karlsone, mazbērni un mazmazbērni.

Plašāk par konkursa noslēgumu – turpmākajos “Alūksnes un Malienas Ziņu” numuros.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.