Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Džūkboksa mūzikls “Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās” arī Alūksnē

Foto: Mārīte Meļņika

14. februārī plkst. 19:00 Alūksnes Kultūras centrā Latvijā pirmais multimediālais jukebox mūzikls «Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās», ar Maestro Raimonda Paula mūziku, solistiem: Dināru Rudāni, Daini Skuteli, Jolantu Strikaiti, Anastasiju Dolgoņenko, Kārli Rūtentālu un citiem, viesosies Alūksnē, Valkā, Jelgavā, Rēzeknē, Aizkrauklē, Cēsis, Ventspilī, Jūrmalā un Rīgā. Mūzikla libreta autore ir Dace Micāne-Zālīte, režisors – Mārtiņš Kagainis, muzikālais vadītājs – Matīss Žilinskis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Krāšņa, dzīvespriecīga, multimediāla izrāde, aizraujošs mīlas stāsts par Evas un Raimonda attiecībām, par to, cik grūti var būt piedot. Dramaturģes Daces Micānes-Zālītes jaunradītā libreta vēstījuma pamatā ir Rīgas intelektuāli radošā hipsteru vide, sieviete māksliniece ar dzīves un karjeras izaicinājumiem un izvēlēm. Atbilstoši džūkboksa mūzikla stilistikai, mūziklā skan populārākie Maestro Raimonda Paula hiti: «Laternu stundā», «Nepārmet man», «Mežrozīte», «Tumši zilā», «Cik klusa nakts», «Undīne» un citas klausītāju iemīļotas dziesmas ar dzejnieku Jāņa Petera, Alfrēda Krūkļa, Leona Brieža, Dagnijas Dreikas un Dainas Avotiņas vārdiem. Krāšņā Brodvejas džeza stilistikā tās aranžējis jaunais, talantīgais džeza pianists improvizators Matīss Žilinskis, kurš pats būs pie klavierēm. Rīgas pilsētas ritmos, cilvēku dzīves motīvos, ievijoties vēsturiskā un laikmetīgā kontekstā, uzplaukst mežrozītes zieds.

Mūzikla pirmizrāde pagājušā gada nogalē VEF Kultūras pilī aizvadīta ar grandiozām ovācijām un aplausiem, skatītāju atzinību izpelnījās gan izcilais mākslinieku, gan radošās grupas sniegums. «Šis mūzikls ir kā dzīva Rīgas pastkarte, košs, pārsteidzošs, iedvesmojošs. Biļetes uz pirmizrādi bija pilnībā izpārdotas, ne visi gribētāji tika pie biļetēm. Tāpēc tagad uzzināt, kas ir džūkboksa mūzikls, varēs skatītāji visā Latvijā. Visi laipni aicināti uz izrādi, pozitīvi uzlādēt savas emocionālās «baterijas!»» aicina Agija Ozoliņa-Kozlovska.

«Ar komponista Raimonda Paula dziesmām uzaug paaudzes. Ikviena viņa dziesma ir stāsts, kuru radošā komanda šajā mūziklā jaunrada šodienas krāsās un dzīves jaudā. Rīga ir un būs satikšanās vieta – ne tikai dziesmā, bet arī dzīvē. Tikai jāļaujas tam notikt! Tepat Rīgā, Iļģuciemā, Mežrozīte plaukst ik brīdi. Ieklausies: vai dzirdi zieda elpu? Varbūt arī tavā dārzā sāk ziedēt Mīlestība?» teic izrādes libreta autore Dace Micāne-Zālīte.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uz tikšanos Alūksnē!

Informāciju sagatavoja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.