Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Dvīņu māsas rada svētkus sev un citiem

Pēc ilgāka pārtraukuma uz skatuves mūspusē, Alsviķu kultūras namā, Latvijas valsts svētkos atkal redzēsim dziedošās dvīņu māsas Molleres jeb tagad – Evu Leimani un Kaivu Gaigalu. Koncertā “Caur sidraba birzi gāju” māsu izpildījumā izskanēs skaistākās Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa un Imanta Kalniņa dziesmas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai gan abām dvīņu māsām darba ir daudz, viņas nav atmetušas ar roku kopīgai dziedāšanai. Šo piektdien, 18. novembrī pulksten 15 māsu sniegumu dzirdēsim Alsviķu kultūras namā. Pēc tam viņas svētku laikā sniegs vēl divus koncertus citur Latvijā. Viņas dzied arī muzikālajā apvienībā “Vintāža”, kurai šogad aprit jau 10 gadi. Novembra beigās “Vintāžai” iznāks arī savs pirmais albūms. Tāpat reizēm abas sniedzam koncertus arī Mārupē un Rīgā, kas mums pašām rada svētkus. Publika mūs vēl joprojām atpazīst arī pēc televīzijas šova “Dvīņi dzied”. Ik pa laikam tiekam arī aicinātas Latvijā pazīstamiem skatuves māksliniekiem par bekvokālistēm. Arī tagad, pēc kovid pandēmijas, atkal atsākām piedalīties dažādos projektos. Piemēram, producenta Jāņa Kļaviņa projektā “Par puķēm, par vasaru, par mīlestību’’ dziedājām kopā ar alūksnieti Kristinu Zaharovu, Ievu Sutugovu, Mārtiņu Kanteru un citiem, apceļojot Latvijas pilsētas un pagastus,” stāsta Kaiva.

“Vienmēr ir forši dziedāt savā dzimtajā pusē. Tad uz koncertiem atnāk mums pazīstami cilvēki un, protams, arī mamma un tētis. Sen neesam ar koncertiem viesojušās Alūksnē, tomēr tas satraukumu nerada, jo Alūksnes puse sirdī vienmēr ir mīļa un uzstāties tur – rada siltas īpašas sajūtas,” saka Kaiva. Koncertam abas māsas devušas nosaukumu “Caur sidraba birzi gāju”. Kādēļ? Kaiva atbild, ka ar šo nosaukumu bija vēlme skatītājiem un klausītājiem atklāt to muzikālo ceļu, pa kuru abas līdz šim gājušas. “Dziedāsim tautasdziesmas un latviešu komponistu Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula un Imanta Kalniņa dziesmas. Tās nav vienkāršas, bet vienmēr ir izaicinājums dziedāt kaut ko mazliet sarežģītāku. Koncerta programmu sagatavojam pašas, attiecīgi savam repertuāram piemeklējam stāstu,” atklāj Kaiva un aicina gūt svētku noskaņu Alsviķos.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.