Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Deja, balsis un teātra māksla sanāk kopā “RaSmA pin bizi”

Smiltenes novadā veidojas jauna māksliniecisko norišu sērija – “RaSmA pin bizi”, lai kopā sāktu pīt mūsu novada kultūras bizi ceļā uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem. Šis ir pasākums, kurā savijas skaņas, kustības un teātra māksla, iekļaujot vietējo kopienu aizraujošā kultūras piedzīvojumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Notikuma “RaSmA pin bizi” centrā ir kori, deju kolektīvi, amatierteātri un vokālie ansambļi, kas visa gada garumā rādīs savu kolektīva varēšanu. “RaSmA pin bizi” ne tikai sniedz izdevību izcelties mākslinieciski, bet arī kopiena sanāk kopā, radot brīnišķīgu saikni starp mākslu un cilvēkiem. Tas ir notikums, kurā ikviens var piedalīties, gan uz skatuves, gan skatītāju krēslā.

Kā informē Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes Mārketinga un komunikācijas speciāliste Zane Ērgle- Mežule, 10. martā 12.00 Apes Kultūras centrā uzstāsies Smiltenes novada vokālie ansambļi. Koncertā piedalīsies 13 Smiltenes novada vokālie ansambļi, kuri katrs izpildīs divas dziesmas. Žūrijas sastāvu veidos: Zane Stafecka (kordiriģente, pedagoģe), vokālās grupas “Latvian Voices” III soprāns Artūrs Burke (balss un elpas treneris, komponists, producents), kā arī Edgars Raginskis (komponists un pianists, Smiltenes Kultūras un tūrisma pārvaldes Kultūras jomas vadītājs).

Savukārt, 23. martā 18.00 Smiltenes Kultūras centrā Smiltenes apriņķa deju kolektīvu koncerts, kurā piedalīsies A, B, C, D, E un F grupas – kopā 13 kolektīvi, katrs dejojot 2 – 3 dejas no sava kolektīva repertuāra. Žūrijas sastāvā: Reinis Rešetins (Smiltenes un Talsu deju apriņķa virsvadītājs, horeogrāfs un pasniedzējs) un visi Smiltenes novada deju kolektīvu vadītāji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

20. aprīlī Gaujienas Tautas namā savas spēcīgās balsis demonstrēs novada kori, savukārt rudenī uz Blomes Tautas nama jaunās skatuves savu aktiermeistarību rādīs Smiltenes novada amatierteātri.

Informācijai: “RaSmA pin bizi” nosaukums radies 2021. gadā apvienojoties Smiltenes novadam ar Apes un Raunas novadiem. Pirmie burti no šo novadu nosaukumiem veido salikumu RaSmA.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.