Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ceļojošā izstādē stāsts arī par Tempļakalna un tā apkaimes labiekārtojumu

Arhitektūras, būvniecības, būvmateriālu ražošanas un restaurācijas izcilībām veltītā izstāde “Detaļu spēks” tika atvērta 2020. gada 24. novembrī Rīgas domē. Viens no stendiem stāsta par Alūksnes Tempļakalna un tā apkaimes labiekārtojumu, kas šoruden ieguva 1. vietu konkursā “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” nominācijā “Ilgtspējīga publiskā ārtelpa”. Turpmāk mākslinieciski augstvērtīgā līmenī noformētā izstāde 12 mēnešus ceļos pa Latviju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai arī ir ierobežota pieeja, tomēr Rīgas dome ir atvērta apmeklētājiem. No 11.decembra visi laipni aicināti uz t/s Sāga, kur izstāde “Detaļu spēks” uzturēsies līdz 2021.gada 8.janvārim. Laikā, kad slēgtas daudzas radošas vietas, izstāde “Detaļu spēks”, atbilstoši savam nosaukumam, ir atradusi ceļu pie skatītājiem.

Aicinām iepazīt interesantāko no tā, kas ir arhitektūrā un būvniecībā Latvijā – vispirms izstādē, bet pēc tam ir iespēja objektus aplūkot arī klātienē, saplānojot savus brīvdienu maršrutus.

Mākslinieciski augstvērtīgā līmenī noformētā izstāde 12 mēnešus ceļos pa Latviju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielformāta objektu un to detaļu fotogrāfijas, papildinātas ar stāstiem latviešu un angļu valodā, vēsta par 16 dažādām ēkām, inženierbūvēm, restaurācijas objektiem un labiekārtojumiem, kuri visi ir parauga vērti dēļ izpildījuma augstā kvalitātes, funkcionālā un radošā līmenī. Vairāki objekti ir ieguvuši balvas lielākajā būvju konkursā Latvijas Būvniecības gada balva.

Izstādes atbalstītāji – UPTK, Aimasa, Rīgas Tilti, Torensberg.

Jebkurš arhitektūras un būvniecības objekts ir sava laika liecība, kurā iemiesotas pamata vērtības un arī raksturīgās inovācijas. Par ilgtspējīgu iespējams nodēvēt ikvienu izstādē aplūkojamo objektu. Plašāku informāciju meklējiet www.buvniekupadome.lv.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Publicitātes foto

Unikālas vērtības Alūksnē – labiekārtojuma idejām Alūksnē ir, kur izvērsties. Pilsētas teritorija ir piepildīta ar aizraujošiem pagātnes stāstiem. Projektu autori Celmiņa būvkonstrukciju birojs, Arhitektoniskās izpētes grupa, Arhitekta L. Šmita darbnīca, AR Structural Solutions, Alūksnes projekti, Projekts 3, dizaina birojs H2E. Būvnieki BŪVFIRMA INBUV, Tilts.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.