Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina uz senioru dienai veltītu koncertu

Sestdien, 30. septembrī pulksten 14.00, Alūksnes novada Kultūras centrā būs grupas “Jumis” koncerts, veltīts Starptautiskajai senioru dienai. Ieeja bez maksas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alūksnes Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Baltā – Vanaga pastāstīja, ka šis ir pasākums, ko pašvaldība tradicionāli sarūpē novada senioriem Starptautiskajā senioru dienā. Pirms koncerta būs arī pašvaldības vadības svinīgas uzrunas.

Savukārt muzikālo apvienību “Jumis” veido trīs mūziķi – Lauma Matule (kokle, stabules), Uģis Roze (vokāls) un Einārs Jaunbrālis (akordeons, elektronika), kuru sastapšanās pamatā ir atšķirīgais, kas savienojies jaunā, laikmetīgā skanējumā.

““Jumis” ir stāsts mūzikā, kura radīšanas pamatā ir centieni savienot nepierasto, negaidīto ar labi zināmo. Tautas mūzikas intonācijas atrod mūsdienu izteiksmes līdzekļu skanējumu, un šī laikmeta izteiksmes formas iemieso kādreiz radīto, ne mazāk vērtīgo,” par apvienību stāsta speciāliste. Grupas pirmsākumi meklējami 90. gados, kad grupas dibinātājs Einārs Jaunbrālis apvienoja vienā muzikālā apvienībā vairākus tolaik populāro grupu “Turaidas Roze” un “Sīpoli” mūziķus. Tolaik E. Jaunbrālis kopā ar U. Rozi arī bija radījuši tautas mūzikas programmu. Šobrīd atjaunotajam sastāvam pievienojusies Lauma Matule.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.