Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Saņemti institūciju iesniegumi 500 eiro izmaksai par 569 bērniem

Foto: Freepik.com

Līdz 20.aprīlim Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) saņēmusi institūciju iesniegumus vienreizēja 500 eiro atbalsta izmaksai par 569 bērniem, kuri laika posmā no 2021.gada 1.marta līdz 6.aprīlim atrodas bērnu aprūpes iestādē, sociālās korekcijas izglītības iestādē vai ieslodzījuma vietā. Iesniegumu pieņemšana turpinās. VSAA atbalstu izmaksās 30 dienu laikā pēc institūcijā ievietotā bērna vecāka, aizbildņa, audžuģimenes vai bērnu aprūpes iestādes vadītāja iesnieguma saņemšanas. “Alūksniešiem.lv” vēsta VSAA pārstāve Iveta Daine.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

I. Daine norāda, ka 500 eiro atbalstu VSAA turpina izmaksāt personām, kurām periodā no 1.marta līdz 6.aprīlim, ieskaitot, bija tiesības uz ģimenes valsts pabalstu, bet kuras līdz šim nebija tās izmantojuši. VSAA saņem arī iesniegumus bērna kopšanas pabalsta piešķiršanai no vecākiem, kuru bērni dzimuši nesen – laikposmā no 2021.gada 1.marta līdz 6.aprīlim. Šajos gadījumos 500 eiro tiks izmaksāts 30 darba dienu laikā pēc tam, kad VSAA būs saņēmusi iesniegumu bērna kopšanas pabalsta vai ģimenes valsts pabalsta piešķiršanai.

Viņa uzsver, ka 500 eiro atbalsta izmaksa vēl turpināsies arī tām ģimenēm, kurās vecāki strīdu par tiesībām saņemt ģimenes valsts pabalstu risina bāriņtiesā. Maksājumus par šo ģimeņu bērniem VSAA veiks pēc bāriņtiesas lēmuma saņemšanas.

Vēl arvien VSAA nevar veikt maksājumu personām, kuras mainījušas kredītiestādes kontu. Lai saņemtu 500 eiro, nepieciešams paziņot VSAA jauno konta numuru. To var izdarīt elektroniski portālā Latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu „Iesniegums iestādei” vai nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu vsaa@vsaa.gov.lv. Pabalsta saņēmēja parakstītu iesniegumu var VSAA darba laikā atstāt klientu apkalpošanas centros izvietotajās kastītēs dokumentiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ja persona, kurai ir tiesības saņemt vienreizējo atbalstu 500 eiro apmērā, to vēl nav saņēmusi, aicinām sazināties ar VSAA, zvanot pa tālruni 64507020 vai rakstot konsultacijas@vsaa.gov.lv.

Kopumā līdz 20.aprīlim VSAA jau ir izmaksājusi vienreizēju 500 eiro atbalstu par 372 566 bērniem.

VSAA turpina piešķirt arī citus ar Covid-19 krīzes situāciju saistītos valsts pabalstus. Kopš gada sākuma 3 429 gadījumos piešķirts vecāku pabalsta turpinājums, 28 761 bezdarbnieka palīdzības pabalsti, 37 344 piemaksas pie dīkstāves atbalsta par apgādībā esošu bērnu, 5 664 slimības palīdzības pabalsti, 156 jaunā speciālista pabalsti. 86 501 personai izmaksāts slimības pabalsts saistībā ar COVID saslimšanu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Aprīlī turpinās arī vienreizējā 200 eiro pabalsta izmaksa pensionāriem, personām ar invaliditāti un apgādnieku zaudējušām personām, ko VSAA izmaksā kopā ar ikmēneša maksājumu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.