Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Luminor Bank” piešķīrusi 1,4 miljonu eiro aizdevumu grilogļu ražotājam “KRK Vidzeme”

“Luminor Bank” piešķīrusi 1,4 miljonu eiro aizdevumu grilogļu ražotājam SIA “KRK Vidzeme” apgrozāmo līdzekļu papildināšanai, kas tiks izmantoti krājumu izveidošanai, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tāpat bankā norāda, ka uzņēmums ir piesaistījis arī “Attīstības finanšu institūcijas “Altum”” kredīta garantiju.

Bankā min, ka uzņēmums, kura ražošanas komplekss atrodas Alūksnes novadā, pēdējo trīs gadu laikā ir investējis ražotnē un veicis pārmaiņas procesos, piemēram, ir izveidota darbnīca krāsns detaļu izgatavošanai, uzlabota krāsns konstrukcija un siltumizolācija, kas sniedzis vērā ņemamu pienesumu rentabilitātes paaugstināšanā.

“KRK Vidzeme” valdes loceklis Andris Griķis skaidro, lai gan vēsturiski uzņēmuma darbība pamatā tika orientēta uz restorānu biznesu, Covid-19 pandēmijas ietekmē, kā arī grilogļu eksporta pārtraukšanas no Krievijas un Baltkrievijas rezultātā, izdevās diversificēt noieta tirgu un klientu bāzi, tādējādi apgūstot plašu Eiropas Savienības (ES) valstu tirgus daļu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Griķis norāda, ka piešķirtais aizdevums palīdzēs uzņēmumam palielināt apgrozāmos līdzekļus, kas ir būtisks priekšnoteikums krājumu savlaicīgai izveidošanai, lai nodrošinātu ražošanas procesus visa gada garumā un nosegtu pieprasījumu rudens un ziemas sezonā, kad ražoto preču izejmateriālu krājumus nav iespējams papildināt.

“KRK Vidzeme” ražo kokogles, kas tiek izmantotas pārtikas grilēšanai. Uzņēmums ir saņēmis ES aizliegto ķīmisko vielu kontroles sertifikātu “REACH”, kas apliecina ražoto preču kvalitāti. 2014.gadā uzņēmums izveidoja “premium” kategorijas kokogļu zīmolu “Marienburg”.

“KRK Vidzeme” gadā saražo aptuveni 7000 tonnu kokogļu. Ražošanas procesā tiek izmantota alkšņa malka, kas tiek iegādāta no vietējiem piegādātājiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kompānija “KRK Vidzeme” reģistrēts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 11 360 eiro. 2021.gadā “KRK Vidzeme” strādāja ar 2,248 miljonu eiro apgrozījumu un 63 636 eiro peļņu, liecina “Firmas.lv” informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Griķis (90%) un SIA “Inbokss” (10%).

Pēc aktīvu apmēra “Luminor Bank” ir ceturtā lielākā banka Latvijā. 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka “Nordea Bank” un DNB apvienotā banka “Luminor Bank”, savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo “Luminor Bank” pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija “Blackstone”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.