Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Jūnijā būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 1,3 %

Foto: pixabay.com

2021. gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 1,3 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Būvmateriālu cenas pieaugapar 1,8 %, strādnieku darba samaksa – par 1,0 %, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 0,4 %.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jūnijā būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja cenu palielinājums metālam, metāla izstrādājumiem, kā arī dolomīta šķembām.

Salīdzinotar 2020. gada jūniju, būvniecības izmaksas palielinājās par 6,1 %. Būvmateriālu cenas palielinājās par 8,1 %, strādnieku darba samaksa – par 4,0 %, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 3,8 %.

Būvniecības izmaksu pārmaiņas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

(procentos pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi)

2021. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 1. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 3,4 %. Būvmateriālu cenas pieaugapar 4,3 %, strādnieku darba samaksa – par 2,6 %, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 2,2 %.

2021. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 2020. gada 2. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 4,7 %. Būvmateriālu cenas palielinājās par 5,8 %, strādnieku darba samaksa – par 3,8 %, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 3,4 %.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Informācija par būvniecības izmaksu pārmaiņām 2021. gada jūlijā tiks publicēta 26. augustā.

Avots: Centrālā statistikas pārvalde

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.