Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ja strādā no mājām

ww.pixabay.com

Nereti uzņēmumi izdevumu taupīšanas nolūkos izvēlas neīrēt ofisus, ļaujot/liekot saviem darbiniekiem strādāt no mājām. Īpaši aktuāli tas ir pašlaik.
Ja darba devējam galvenais ir padarīts darbs un nav svarīgi, kurā laikā tas tiek paveikts, darbinieks pats var plānot savu dienaskārtību, tostarp apvienot darbu ar citām lietām. Darbs no mājām gan prasa darbinieka pašdisciplīnu, motivāciju un laika plānošanas prasmes.
Strādāšana mājās var būt arī produktīvāka, jo darbinieks pats izvēlas, kad strādāt, saskaņojot to ar savu bioloģisko ritmu vai citiem plāniem. Turklāt tiek ietaupīts laiks, ko pavadām ceļā uz/no darba.
Komunikācijai lielākoties tiek izmantota virtuālā vide, kas bieži vien saziņu atvieglo, jo nav, piemēram, jāgaida, kad atbrīvosies sapulču telpa. Taču izpaliek dzīvā komunikācija ar kolēģiem, kas savukārt var radīt atsvešinātību. Šajā gadījumā bosam būtu jādomā par kolektīva saliedēšanas pasākumiem, semināriem u.tml.
Lielākais mīnuss – strādājot no mājām, varam nepamanīt, cik stundu aizvadām darbā. Tādējādi var tikt apdraudēta privātā dzīve, jo savā “ofisā” atrodamies 24/7. Lai to novērstu, vēlams iekārtot strādāšanai atsevišķu telpu. Nodarbinātības speciālisti pat iesaka ievērot atbilstošu dreskodu, lai sevi un mājiniekus disciplinētu.
Galvenais, kas jāievēro – mājās veiktajiem darbiem jābūt tikpat kvalitatīviem kā tad, ja darītu tos birojā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.