Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Finanšu pratības nedēļā 2021” aicina stiprināt naudas prasmi

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) no 22. līdz 26. martam aicina piedalīties “Finanšu pratības nedēļā 2021”, lai veicinātu iedzīvotāju naudas prasmi, finansiālo drošību un ilgtspējību. Nedēļas ietvaros nevalstiskās organizācijas, valsts pārvaldes iestādes un uzņēmumi rīkos daudzpusīgas bezmaksas aktivitātes, kurās aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas kļūt par labāku naudas pratēju, “Alūksniešiem.lv” pavēstīja FTK pārstāve Aija Brikše.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

FKTK finanšu pratības stratēģijas darba grupas vadītāja Aija Brikše uzsver: Īpaša uzmanība šī gada Finanšu pratības nedēļā pievērsta finanšu drošības tēmai, potenciālo un esošo ieguldītāju zināšanu pilnveidošanai, personīgā un uzņēmuma budžeta plānošanai, kā arī citām tēmām, kas veicina naudas prasmi. Covid-19 pandēmijas veicinātā digitalizācija un digitālo prasmju pilnveide šogad, izmantojot tiešsaistes rīkus, sniedz iespēju uzrunāt vēl plašāku auditoriju.”

Šī gada finanšu pratības nedēļā FKTK piedāvās trīs tiešsaistes pasākumus:

23. martā plkst. 11.00 notiks diskusija “Izdevīgs piedāvājums? 7x nomēri” par to, kā ieguldīt un aizņemties droši un kā neiekrist finanšu krāpnieku slazdos. Pasākumā piedalīsies FKTK pārstāvis Ingus Valtiņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra eksperte Aiva Sermuse.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

24. martā plkst. 16.00 notiks saruna “Es – privātais investors? Tiešām?”, kurā FKTK eksperts Ģirts Dubkēvičs un Rūdolfs Budze (DJ Rudd) dalīsies pieredzē, kā sākt ieguldīt, kādas ir iespējas, riski un noteikumi, kuri jāņem vērā tiem, kas vēlas vai nesen sākuši ieguldīt.

25. martā plkst. 16.00 īpaši jaunieši aicināti sekot līdzi diskusijai “Manas finanses tālā nākotnē. Vai man jārīkojas šodien?”, kurā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kādi lēmumi par savu pensiju jāpieņem pēc iespējas ātrāk, kam un kā to vajadzētu darīt. Diskusijā piedalīsies FKTK Apdrošināšanas un pensiju uzraudzības departamenta direktore Evija Dundure, Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Jana Muižniece un Latvijas Studentu apvienības pārstāvis Kristafers Zeiļuks.

Pasākumi notiks tiešsaistē Facebook vietnē: https://www.facebook.com/Naudasprasme

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.