Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Bezdarba līmenis aprīlī samazinājies

2024. gada aprīlī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,9 %, un kopš marta tas ir samazinājies
par 0,3 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins. Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, bezdarba līmenis ir palielinājies par 0,6 procentpunktiem. Sieviešu bezdarba līmenis aprīlī samazinājās par 0,2 procentpunktiem līdz 6,4 %, un vīriešu – par 0,4 procentpunktiem līdz 7,4 %.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,4 %, un kopš marta tas ir
samazinājies par 0,4 procentpunktiem. Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, reģistrētā bezdarba līmenis ir
samazinājies par 0,3 procentpunktiem. 2024. gada aprīlī Latvijā bija 65,4 tūkstoši bezdarbnieku (30,5 tūkstoši sieviešu un 34,9 tūkstoši vīriešu), tas ir par 2,9 tūkstošiem mazāk nekā martā un par 5,5 tūkstošiem vairāk nekā 2023. gada aprīlī. Mēneša laikā vīriešu bezdarbnieku skaits samazinājās par 1,8 tūkstošiem, un sieviešu – par 1,1 tūkstoti. Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenis tiek aprēķināts netieši, izmantojot CSP darbaspēka apsekojuma ceturkšņu novērtējumus un NVA mēnešu datus par reģistrētajiem bezdarbniekiem.
Reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem – NVA tīmekļa vietne CSP veikto mēneša novērtējumu metodoloģija pieejama oficiālās statistikas portāla aprakstošo metadatu sadaļā Nodarbinātība un bezdarbs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.