Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Augļkopības uzņēmuma “Very Berry” apgrozījums pērn pieauga par 27%

Foto: Ziemeļlatvija

Augļkopības uzņēmums SIA “Very Berry” pagājušajā gadā strādāja ar 903 494 eiro apgrozījumu, kas ir par 27% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 25,8% – līdz 48 840 eiro, liecina “Firmas.lv” publiskotā informācijas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn krūmmellenēm sala dēļ bija vidēja raža, turpretī dzērveņu raža bija ļoti laba. 

Tāpat “Very Berry” vadība atzīmē, ka pērn kompānija iepirka lielu daudzumu ogu sulu ražošanai.

Kompānijas vadība min, ka 2020.gadā pieauga “Very Berry” sniegto pakalpojumu apmēri klientiem Igaunijā gan saldēšanas, gan sulu pildīšana jomā. Kopumā “Very Berry” produkciju eksportēja ne tikai uz Igauniju, bet arī uz Lietuvu, Zviedriju, ASV, Spāniju, Beļģiju, Vāciju un Somiju. Kompānijas produkcija ārvalstu tirgos tiek realizēta ar lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Baltijas ogu kompānija” starpniecību.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Komentējot Covid-19 ietekmi uz kompānijas darbību, “Very Berry” vadība uzsver, ka pandēmijas laikā pieprasījums pēc uzņēmuma produkcijas ir pieaudzis.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka “Very Berry” 2020.gadā ieguldīja tehnoloģisko procesu pilnveidošanā, kā arī veica pasākumus sortimenta paplašināšanā un attīstībā. Pērn izveidoti vairāki jauni produkti, tostarp jauktās sulas. Vienlaikus pērn paplašināti mārketinga pasākumi.

2021.gadā plānots pievērst pastiprinātu uzmanību Baltijas, Centrāleiropas un Skandināvijas tirgiem. Tāpat kompānijā plānots turpināt ražošanas procesu pilnveidošanu un produkcijas sortimenta paplašināšanu, kā arī “Very Berry” ražošanas efektivitātes uzlabošanu, sacīts vadības ziņojumā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Very Berry” 2019.gadā strādāja ar 711 357 eiro apgrozījumu, kas ir par 19,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārtīgi un bija 65 860 eiro.

Kompānija “Very Berry” reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 128 058 eiro. “Very Berry” kapitālā 65% pieder Gundegai Sauškinai, savukārt 35% – Sergejam Sauškinam.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.