Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aprīlī lidostā pieaudzis pasažieru apgrozījums

Foto: pexels.com/ attēlam ilustratīva nozīme

Pasažieru apgrozījums 2021. gada aprīlī lidostā “Rīga” pieauga 18 reizes, salīdzinot ar 2020. gada aprīli, tomēr tas ir tikai 9 % no pasažieru apgrozības 2019. gada aprīlī. Kopējais lidojumu skaits bija 1 776, piecas reizes vairāk. Kopējais saņemto un nosūtīto kravu un pasta sūtījumu apjoms palielinājās divas reizes1,liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmoreiz pēdējo 13 mēnešu laikā lidostā “Rīga” ir pasažieru skaita pieaugums, salīdzinot gan ar iepriekšējo mēnesi, gan to pašu mēnesi pirms gada. Lai sasniegtu pasažieru apgrozījuma līmeni, kāds bija pirms Covid-19 pandēmijas sākuma, apkalpoto pasažieru skaitam būtu jābūt 12 reizes lielākam. 2019. gada aprīlī tika apkalpoti 646 tūkst. pasažieru. Pagājušā gada 17. martā lidostā tika atcelti starptautiskie lidojumi un līdz maijam tika atļauti reisi tikai ar īpašu satiksmes ministra atļauju.

2021. gada aprīlī lidostā “Rīga” iebraukušo un izbraukušo pasažieru kopskaits bija 55,2 tūkstoši – par 65,8 % vairāk nekā iepriekšējā mēnesī.

2021. gada aprīlī saņēma 1,3 tūkstošus tonnas kravu un pasta, kas ir 2,8 reizes vairāk nekā 2020. gada aprīlī, bet nosūtīja 0,8 tūkstošus tonnu – pieaugums par 37,7 %.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Avots: CSP

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.