Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Alūksnes un Apes novadu pašvaldības aicina pieteikties finansējuma saņemšanai klimata un enerģētikas rīcības plānu īstenošanai

Eiropas pilsētu finansēšanas mehānisms (EUCF) aicina Latvijas novadu pašvaldības pieteikties finansējumam 60 tūkstošu eiro apmērā, lai veicinātu to klimata un enerģētikas rīcības plānu īstenošanu, sacīts EUCF paziņojumā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pašvaldībām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto:pixabay.com

Pēc EUCF aplēsēm klimata un enerģētikas ilgtspējas programmām kopumā ir pieejami 320 miljoni eiro privātā un publiskā finansējuma, turklāt EUCF varētu ieinteresēt lokālos finanšu pakalpojumu sniedzējus.

EUCF finansējums ir paredzēts, lai palīdzētu pašvaldībām izstrādāt kvalitatīvas investīciju koncepcijas. Tas ir būtisks dokuments, lai varētu iegūt turpmākos naudas līdzekļus klimata un enerģētikas rīcības plānu aktivitāšu īstenošanai.

EUCF ir gatavs piešķirt vienreizēju grantu 60 tūkstošu eiro apmērā par katru pašvaldības iesniegto pieteikumu. Līdzekļi paredzēti jebkura veida darbībām un pakalpojumiem, kas nepieciešami pilnvērtīgas investīciju koncepcijas izstrādei. EUCF grantu izmaksās divos maksājumos, kur 30% no 60 tūkstošu eiro summas tiks izmaksāti pēc investīciju koncepta apstiprināšanas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

EUCF apzinās, ka vietējās pašvaldības ir apņēmušās ievērojami samazināt enerģijas patēriņu un siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju. Tomēr šo plānu īstenošanu nereti ierobežo grūtības iegūt finansējumu vai atrast pareizos finansējuma avotus. EUCF vēlas palīdzēt pilsētām un pašvaldībām šos plānus pārvērst reālās investīcijās, kurām nepieciešamas spēcīgas un rūpīgi pārdomātas investīciju koncepcijas. Līgumi par granta piešķiršanu tiks parakstīti ar visaugstāk novērtēto pieteikumu iesniedzējiem.

EUCF aicina vietējās pašvaldības izskatīt iespēju sniegt apvienotus pieteikumus, lai projekti būtu vērienīgāki, bet izredzes iegūt finansējumu – augstākas. EUCF finansējums ir paredzēts ES dalībvalstu pašvaldībām neatkarīgi no to izmēra, privāto uzņēmumu pieteikumi netiks akceptēti.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.