Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Akciju cenas krītas pēc brīdinājumiem par bezvienošanās breksita iespējamību

Attēlam ilustratīva nozīme/ Delfi

Akciju cenas ASV un Eiropā piektdien kritās pēc Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) brīdinājumiem, ka bezvienošanās breksits tagad ir ļoti iespējams.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lai gan Volstrītas indekss “Dow Jones Industrial Average” pieauga, indeksi “Standard & Poor’s 500” un “Nasdaq Composite” kritās. Saruka arī Londonas, Frankfurtes un Parīzes biržu indeksi.

“Mēs sākam redzēt investoru pirmo nozīmīgo izvairīšanos no riskiem, pastāvot bažām par breksitu,” atzīmēja AXI galvenais globālo tirgu stratēģis Stīvens Iniss.

“Dažās pēdējās nedēļās tirgus vienprātība ir mainījusies no saprātīgas pārliecības, ka ES un Lielbritānija panāks pieticīgu vienošanos, līdz bailēm, ka tagad ticamākais iznākums var būt bezvienošanās [breksits],” piebilda “Rabobank” analītiķe Džeina Foulija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izredzes, ka ES izdosies noslēgt pēcbreksita vienošanos ar Lielbritāniju, ir mazas, piektdien bloka līderiem teicai Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena. Viņa to sacīja, tuvojoties svētdienas termiņam, līdz kuram ir jāpaziņo par sarunu pagarināšanu vai atteikšanos no tām.

Arī Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons piektdien pavēstīja, ka iespējas Lielbritānijai noslēgt pēcbreksita vienošanos acīmredzot izplēn. Pēc Džonsona teiktā, viņš nav redzējis “lielu piedāvājumu, lielas izmaiņas” ES priekšlikumos attiecībā uz zvejniecību un godīgas konkurences noteikumiem, kas vienošanās nenoslēgšanu padara “ļoti, ļoti iespējamu”.

ASV biržu indekss “Dow Jones Industrial Average” piektdien pieauga par 0,2% līdz 30 046,37 punktiem, indekss “Standard & Poor’s 500” saruka par 0,1% līdz 3663,46 punktiem, bet indekss “Nasdaq Composite” samazinājās par 0,2% līdz 12 377,87 punktiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien kritās par 0,8% līdz 6546,75 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 1,4% līdz 13 114,30 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,8% līdz 5507,55 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien kritās par 0,4% līdz 46,57 ASV dolāriem par barelu. “Brent” markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 0,6% līdz 49,97 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien kritās no 1,2138 līdz 1,2118 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru samazinājās no 1,3295 līdz 1,3229 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu saruka no 104,24 līdz 104,01 jenai par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 91,29 līdz 91,55 pensiem par eiro.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.