Reklāma

Gludināt ar prieku

Piedāvājam vairākus knifus, kas jāņem vērā, gludinot veļu.
Vispirms veļas kalnu sašķiro pēc audumiem – smalkākos (zīds, mežģīnes, tills u.c.) vienā kaudzē, pārējo – citā, lai nemitīgi nevajadzētu mainīt gludekļa režīmus. Gludināšanas temperatūra parasti ir norādīta uz birkas. Ja norāžu nav, sāk ar zemāku temperatūru un pēc nepieciešamības palielina.
Lielāko daļu apģērbu gludina no kreisās puses, lai izvairītos no veļas spīdēšanas un krāsas izbalēšanas. Ja apģērbs jāgludina no labās puses, ieteicams to pārklāt ar mitru drāniņu vai speciālo sietu.
Vieglāk ir gludināt, ja veļa ir nedaudz mitra. Tāpēc, ja tā pārāk sausa, pirms gludināšanas audumu ieteicams apsmidzināt ar ūdeni no pulverizatora vai apstrādāt ar tvaiku, izmantojot gludekļa tvaika funkciju.
Tvaika gludekļos ieteicams lietot destilētu ūdeni, sevišķi, ja ūdens, kas tek pa krānu, ir ciets. Jāatceras, ka zīdu gan gludina sausu, citādi tas stiepsies un krokosies.
Gludekļa virsmu ik pa laikam nepieciešams attīrīt no netīrumiem un nosēdumiem, izmantojot īpaši šim nolūkam paredzētu līdzekli. Nekādā gadījumā nevajadzētu izmantot abrazīvu pastu. Gludekļa ūdens tvertne pēc katras gludināšanas ir jāiztukšo, lai nesabojātu ierīces mehānismu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.