Reklāma

Ēdiena gatavošana ir sirds darbs

Katram cilvēkam jādara tas, ko māk un patīk, tad arī darāmais darbs padosies, saka Rita Suliņa no Virešu pagasta. Ritas sirdslieta ir pavārmāksla. Nupat viņa viesojās Roberto Meloni kulinārijas raidījumā, kur visai Latvijai rādīja, kā gatavot burkānu kotletes un dzērveņu krēmu ar vaniļas mērci. Arī “Alūksnes un Malienas Ziņas” devās ciemos pie Ritas izzināt pavārmākslas noslēpumus.

Prasmi gatavot Rita mācījusies pavāru skolā, taču tikpat liela nozīme ir iegūtajām zināšanām no mammas, kura arī bija lieliska pavāre un cepa gardas tortes. “Dotības garšīgi gatavot mums ir dzimtā. Arī mani četri dēli – Endijs, Jānis, Roberts un Ervīns – lieliski gatavo. Visi ir strādājuši kādu laiku par pavāriem, vecākais dēls Endijs joprojām ir pavārs un strādā Īrijā,” saka Rita. Vaicāta, vai katrs var garšīgi gatavot, Rita domā, ka garšas sajūtai jābūt. Katram gan tā ir sava. “Es gatavoju ēdienu tik ilgi, līdz pašai garšo un ir visi punkti uz “i”. Gatavošana ir mana sirdslieta,” saka viņa.

Rita iesaka gardu aknu pastētes recepti. Noklausies un pagatavo!

Vairāk lasi laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” 26.februāra numurā. Laikraksta elektroniskā versija šeit.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt