Lai aukstajā galdā būtu savdabīgāki ēdieni, var pagatavot šampinjonu salātus “Amazone” un tradicionālo “Siļķi kažokā”.
Lai aukstajā galdā būtu savdabīgāki ēdieni, var pagatavot šampinjonu salātus “Amazone” un tradicionālo “Siļķi kažokā”. Šampinjonu salātos var likt arī citas sastāvdaļas, ja kāda nav tīkama. Arī “Siļķi kažokā” katrā mājā mēdz gatavot citādāk, bet varbūt kādam iepatīkas tieši šī recepte.
Šampinjonu salāti “Amazone”
Nepieciešams: 200 gramu “Holandes” siera, 300 gramu marinētu šampinjonu, divi svaigi tomāti, svaigs gurķis, 420 gramu zaļo zirnīšu un paciņa majonēzes. Salātiem var pievienot sāli un piparus, lai gan marinētie šampinjoni ir pietiekami pikanti.
1. Plānās strēmelītēs sagriež šampinjonus.
2. Arī sieru sagriež plānās strēmelītēs. Liekot bļodā, salipušās strēmelītes atdala.
3. Sagriež svaigo gurķi.
4. Gabaliņos sagriež tomātus un pievieno pārējām sastāvdaļām.
5. Ieber zaļos zirnīšus.
6. Pievieno majonēzi un samaisa. Līdz pasniegšanai novieto vēsumā.
***
Salāti “Siļķe kažokā”
Nepieciešams: vārīti kartupeļi, vārītas bietes un burkāni, vārītas olas, sālīta siļķe, sīpoli, majonēze. Produktu daudzums atkarīgs no tā, cik lielam ciemiņu skaitam tos gatavojat.
1.Sīpolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
2. Notīra siļķi un sagriež mazos gabaliņos.
3. Sagriež vārītas olas.
4. Sarīvē kartupeļus un burkānus.
5. Sarīvē bietes.
6. Lēzenā traukā plānās kārtās liek sīpolus un siļķi. Uzlej pirmo majonēzes kārtu.
7. Virs tās liek bietes un kartupeļus. Atkal pārlej majonēzi, nolīdzina.
8. Virsū kārto burkānu un olu kārtu.
9. Pamīšus liek produktu un majonēzes kārtas, līdz tās saliktas apmēram sešu centimetru augstumā.
10. Pēdējās ir biešu un majonēzes kārtas.