Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Nomaļākās vietās vēl arvien daudz atkritumu

Jau 16. reizi sestdien, 22. aprīlī, visā Latvijā notiks Lielā talka. Tās organizatori par mērķi izvirzījuši, ka Latvija kļūs par zaļāko valsti pasaulē, taču līdz tam vēl tāls ceļš ejams. Kaut arī kopumā pilsēta ir sakopta, ir vietas, īpaši nostāk no pilsētas centra, kur cilvēki bez sirdsapziņas pārmetumiem izgāž atkritumus. Līdz ar depozīta punktu ieviešanu, krietni samazinājušies arī plastmasas pudeļu atkritumi. Tomēr pastaigājot pa nomaļākām ieliņām un arī neizcirstajos krūmos netālu no pilsētas centra, paveras ne visai pievilcīga aina. Dažādi atkritumi izgāzti teritorijā aiz Mācītājmājas, “izklaides vieta” ierīkota pie vecās tuberkulozes dispansera ēkas, kur pie durvīm atstātas tukšas pudeles, īstas kārtības nav arī Apes ielas garāžu teritorijā, kur vietām, sniegam nokūstot, redzamas pat atkritumu kaudzes un vecas automašīnu riepas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No šodienas, 20. aprīļa, pašvaldība pasludinājusi Spodrības nedēļu, kad aicina iedzīvotājus sakopt apkārtni, bet sestdien, 22. aprīlī, iziesim Lielajā talkā, lai mūsu pilsētu un novadu sakoptu, padarot to vēl  skaistāku.

Foto: Aivita Lizdika, Dace Plaude

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Komentāri (1)

  1. Talkošanas domāšanas stils savācot citu atkritumus ir pierādījis sevi kā neefektīvs risinājums, jo tie atkritumi tur nestāv gadiem, bet katru gadu uzrodas no jauna.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.