Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina iesaistīties Lielās talkas norisēs Alūksnes novadā

Sestdien, 22. aprīlī, visā Latvijā notiks Lielā talka. Arī Alūksnes novadā aicinām iedzīvotājus iesaistīties pašvaldības rīkotajās publisko teritoriju sakopšanas talkā, pieteikt savas talku vietas vai doties palīgā citās jau pieteiktajās talkās. Talkotājiem iespējams pieteikt savu talkas vai vides labiekārtošanas vietu Lielās talkas mājaslapā www.talkas.lv, kur atrodamas divas interaktīvās kartes, kurās var pieteikt savu labiekārtošanas vai atkritumu savākšanas talku:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  1. “Lielās Talkas karte’23”

Var pieteikt trīs veidu talkas: atkritumu savākšanas talka, labiekārtošanas talka, apvienotā talka – labiekārtošanas un atkritumu savākšanas darbiem.

Lai saņemtu talkas maisus, talka ir jāpiereģistrē https://talkas.lv/liela-talka/pieteikt-talku/, norādot saziņas kontaktus. Talkas koordinators novadā ar šo norādīto personu sazināsies, lai precizētu bezmaksas talkas maisu saņemšanu. Talkas maisi tiks piešķirti tikai tad, ja talka paredzēta publiskā teritorijā;

  1. “Solo Talkas karte’23”

Aicināti pieteikties tie talkotāji, kuri vēlas doties dabā un talkot vienatnē, divatā vai ģimenes lokā, lai sakoptu tuvāko apkārtni. Savu SOLO talku iespējams piereģistrēt https://talkas.lv/liela-talka/solo-talkas/.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Alūksnieši 22. aprīlī no pulksten 10.00 aicināti piedalīties Alūksnes Muižas parka sakopšanas talkā, kas notiks jaunā Tūrisma informācijas centra apkārtnē no Pils ielas līdz Prinča saliņai gar Ojāra Vācieša ielu – plānots grābt lapas, vākt zarus, sakopt upīti ap Prinča saliņu. Līdzi jāņem grābekļi.

Pagastu iedzīvotāji aicināti piedalīties Lielajā talkā un veltīt laiku publisko teritoriju kopšanai savos pagastos. Pagastu iedzīvotājus lūdzam sazināties ar konkrētā pagasta ēku un apsaimniekojamās teritorijas pārzini, lai uzzinātu, kurās vietās nepieciešama palīdzība teritorijas kopšanā. Apkopota informācija par Lielās talkas talku vietām un to kontaktpersonām novada publicēta pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv.

Lielās talkas maisi paredzēti tikai talkas laikā savāktajiem atkritumiem! Maisi ar savāktajiem atkritumiem jānogādā kādā no tuvākajiem talkas maisu savākšanas punktiem un par to jāinformē koordinators. Maisu savākšanas vieta ir katrā pagastā, Alūksnes pilsētas teritorijā tādas būs vairākas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lielās talkas koordinators Alūksnes novadā ir pašvaldības Centrālās administrācijas ainavu arhitekte Aiga Mūrniece, e-pasta adrese: aiga.murniece@aluksne.lv, tālrunis: 22028275.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.