Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Rīgā atvērta bezglutēna maiznīca

Uzņēmums “Better Bread” Dzirnavu ielā, Rīgā atvēris bezglutēna maiznīcu, kurā iespējams iegādāties bezglutēna maizi, konditorijas izstrādājumus un kafiju, “Alūksniešiem.lv” uzzināja aģentūrā Leta.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: Unsplash
Attēlam ilustratīva nozīme

Maiznīcas izveidei izvēlēts klusā centra rajons, lai uzrunātu vietējos un ārzemju pircējus. “Mūsuprāt, tas ir viens no Rīgas skaistākajiem rajoniem un vēl pirms telpu remonta varējām jau iztēloties mūsu maiznīcu tieši šeit,” norādīja uzņēmuma īpašnieki.

Viņi arī atklāja, ka maiznīca iekārtota 17 kvadrātmetru lielā telpā. Tās interjera dizainu veidojusi arhitektūras un dizaina studija “Studio Piliens”, bet zīmola identitāti izstrādājusi “Overpriced” dizaina aģentūra sadarbībā ar burtu dizaineri Evu Abduļinu. Maiznīca esot atvērtā tipa – ikviens apmeklētājs var pats savām acīm redzēt, kā notiek maizes gatavošanas un cepšanas process.

Uz jautājumu, vai nākotnē Latvijā “Better Bread” varētu atvērt vairākas maiznīcas, tās īpašnieki LETA norādīja, ka to pašlaik ir pāragri teikt. “Domājams, ka tuvāko gadu laikā koncentrēsimies uz savas esošās maiznīcas attīstību, mums ir svarīgi, ka paši piedalāmies gan maizes cepšanas, gan gatavošanas procesā, garantējot augstu kvalitāti un personisku servisu,” pauda īpašnieki.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vienlaikus uzņēmumā informēja, ka pieprasījums pēc bezglutēna produktiem ir, par ko maiznīca pārliecinājusies pirmajās darbības dienās, kad visu sacepto maizi, vairāk kā 100 klaipus dienā, izpirka dažu stundu laikā.

Maiznīcas īpašnieki idejai par savas bezglutēna maiznīcas atvēršanu iedvesmojās, kad pirms vairākiem gadiem atsacījās no kviešiem savā ēdienkartē un, apceļojot pasauli, sāka pamanīt plašo bezglutēna produktu piedāvājumu ārzemēs. “Ar laiku nolēmām šo ideju ne tikai atvest, arī īstenot mājās. Kad lēmums tika pieņemts, sākām apmeklēt vairākus bezglutēna maizes un kafijas kursus Itālijā, Anglijā un Vācijā,” stāstīja maiznīcas īpašnieki. 

Uzņēmumā aģentūrai LETA atturējās atklāt maiznīcā ieguldītās investīcijas, jo par tām maiznīcas īpašnieki – Aļona un Sergejs Stepanovi – pašlaik negribēja neko komentēt.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzņēmums “Better Bread” ir reģistrēts 2019.gadā un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgie īpašnieki ir Aļona un Sergejs Stepanovi.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.