Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Pamazām attīstīs arī “Mežiniekus”

Alūksnes ziemas sporta centrā “Mežinieki” pašvaldība izvietojusi video kameru, lai varētu vērot gan trases stāvokli, gan tās noslogojumu. Interesenti kamērā redzamajam var sekot tiešsaistē https://aluksne.lv/index.php/mezinieki/, turpat pieejama arī aktuālā laika prognoze.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sīkāk par šo un citiem plānotajiem jaunievedumiem aicinājām pastāstīt Alūksnes novada pašvaldības sporta darba organizatoru Vilni Veļķeri.

Pārrauga attālināti

“Lai kvalitatīvāk atpūstos slēpojot un jau mājās varētu saprast, kāda ir situācija tresē, nolēmām izvietot kameru. Tas īpaši lietderīgi būs slēpotājiem, kuri Alūksnē nedzīvo ikdienā, lai redzētu attālināti situāciju trasē. Katrs tagad var redzēt trases noslogojumu un arī kvalitāti, saprast laika apstākļus,” stāsta V. Veļķeris.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atvērts arī konts sociālā tīkla vietnē “Facebook.com” – Alūksnes ziemas sporta centrs “Mežinieki”, kur pieejama aktuālā informācija par trases stāvokli, apgaismojumu, uzkopšanas laikiem. Tur arī gaidīs konstruktīvus komentārus, publicēs attēlus.

“Apspriests arī trases darba laiks, jo ir cilvēki, kuri atbrauc agri no rīta un ir neapmierināti, ka trase nav gatava. Domājam atvērt trasi pulksten 10.00. Pēteris Jaunzems, kurš atbild par trases stāvokli, tāpat darbu sāk 5.30, un viņam ir grūti paspēt, ja pa nakti ir snidzis. Vakaros trase strādātu līdz 20.00 un būtu apgaismota,” saka V. Veļķeris.

Ieceres jaunumiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš uzsver – ir arī daudz citu ierosinājumu, kā attīstīt ziemas sporta centru, kas izskanējušas pašvaldībā darba grupā. “Ir projekts, kas izstrādāts sen, lai izbūvētu mūsdienīgu sporta centru, bet tas prasīs miljonus. Šobrīd zinot, ka pašvaldība ieguvusi īpašumā no “Latvijas valsts mežiem”šo brīvdabas atpūtas parka teritoriju, kurā ietilpst arī Dūņezers, pamazām tiek virzītas idejas, ko mēs varam izdarīt,” saka V. Veļķeris.

Viņš apstiprina, ka prioritāte būs biatlons un slēpošana, bet papildus ir iecere paplašināt disku golfa grozu skaitu, izveidot MTB kalnu velosipēdu sacensību un skriešanas trasi, celiņus nūjotājiem, kas nebūtu tikai takas, bet celiņi ar norādēm par trases garumu un sarežģītību. “Pašlaik aktuāla ir stāvlaukuma un servisa ēku skaita palielināšana, jo redzams, ka cilvēki saģērbjas mašīnās. Gribētu izveidot skaistu informatīvo stendu, kur attēlot trases, takas un aktuālo informāciju. Tas ļautu izmantot šo vietu visu gadu ar interesantu piedāvājumu. Diemžēl teritorija ir ļoti purvaina, tādēļ nevar realizēt vienu otru labu ideju. Tomēr centīsimies veidot šo aktīvās atpūtas vietu, lai varētu arī vasarā ne tikai braukt ar rolleriem, velosipēdu, skriet, nūjot, bet būtu arī dabas vingrošanas rīku sektors mežā. Arī orientieristiem būtu iespēja izveidot stacionāros kontrolpunktus, kur apgūt orientēšanās pamatus un aizvadīt sacensības šajā apvidū,” stāsta V. Veļķeris.

Jautās arī sabiedrībai

Tālākā nākotnē domāts par Dūņezera krasta attīstību, izveidojot atpūtas vietu ar volejbola laukumiem. Iecerēts arī uzcelt dabas vērošanas vietas ar laipām purvā un torni, lai varētu redzēt, kādi putni un dzīvnieki tur dzīvo. “Idejas un citus ieteikumus apkopos, liks uz kartes un aicinās sabiedrību piedalīties to apspriešanā. Iespējams, atklāsies vēl kāda ideja, ko pašvaldība nav saredzējusi. Protams, tam visam jārod finansējums no novada budžeta, piesaistot arī Eiropas projektu naudu,” viņš saka.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.