“Mūsu ģimene ikdienā iecienījusi Alūksnes maizes kombinātā cepto “Mednieku maizi”. To novērtējuši arī ciemiņi no citām pilsētām, kuri viesojušies mūsu mājās. Pēdējā laikā maizīte vairs nav tik poraina un garšīga, bet “mitra” un sāļa,” laikrakstam vēsta lasītāja (savu uzvārdu viņa atklāt nevēlējās, bet redakcijai tas ir zināms) un lūdz skaidrot, kādēļ zudusi tās kvalitāte.
Ar šo jautājumu vērsāmies pie SIA “Alta S” Alūksnes maizes kombināta tehnoloģes Sarmītes Lapiņas. ““Mednieku maize” ir rupjmaize, kuras sastāvā ir rudzu un kviešu milti, ūdens, pārtikas sāls un rudzu ieraugs. Maizi cepam pēc iepriekšējo laiku metodes, un ieraugs ir ļoti svarīga tās sastāvdaļa, lai maizei būtu skābums, vajadzīgā garša un porainība. Apmēram pirms pāris nedēļām bija problēmas ar ieraugu, tas pārskāba un ietekmēja maizes kvalitāti, tādēļ arī pircējai varēja rasties nepatika pret maizes garšu. Tagad problēma ir novērsta, un maizes kvalitātei vajadzētu būt labākai,” skaidro S. Lapiņa.
Reklāma